Iz prve ruke: Srpski fudbal? Liga je mnogo regularnija nego pre!

Marko Gajić je pre mesec dana zadužio opremu Čukaričkog i uslovno rečeno ušao u kopačke Darka Puškarića, koji se teško povredio tokom jesenjeg dela.

Dopisnik Meridian sporta, Aleksandar Kovandžić, koji se nalazi na pripremama sa Čukaričkim, je razgovarao sa Gajićem u Antaliji, gde vredno radi u sklopu priprema za prolećni deo sezone.

„Više puta sam bio u Turskoj. Ceo ambijent mi je veoma poznat. Uslovi su odlični, tereni su fenomenalni, a protivnci su jaki i imamo sve uslove za rad“, rekao je Gajić za Meridian sport.

Kvalitet fudbala u Srbiji se podigao na viši nivo u odnosu na prethodni period, smatra defanzivac Čukaričkog.

„Mislim da su stvari popravili otkako je došao VAR. Generalno, klubovi su organizaciono na drugom nivou. Tome je doprinelo što su Zvezda i Partizan odlični bili u Evropi, pa sada imamo pet predstavnika. Samim tim, klubovi više ulažu“.

VAR sistem se veoma dopada Gajiću jer smatra da je liga sada mnogo regularnija nego ranije.

„Odlična stvar, pogotovo kod nas, jer je bilo negodovanja prošle godine. Mnogo je regularnija liga nego pre“, rekao je Gajić i dodao:

„Sigurno da je manje reakcija igrača na sudiju, jer je i njima lakše. Imaju korekciju VAR-a“, zaključio je Gajić za Meridian sport.

Please follow and like us:
Спорт