Изложба „ Бојом ка свеслободи“

У понедељак 17. јуна од 19 часова у Галерији Народног музеја биће постхумно отворена изложба „Бојом ка свеслободи“ Драгослава Јовановића-Шишка. Посетиоци ће бити у прилици да на овој изложби виде преко 75 дела овог уметника.

Драгослав Јовановић –Шишко живео је и стварао у Врању преко 30 година. Организаторима изложбе било је изузетно тешко да дођу до његових слика, зато што их је аутор по самом настанку продавао, како би преживео.

-Идеја да се организује ова изложба потекла је од тима Културно образовног центра, јер Шишко никада није имао самосталну изложбу и ово је један велики подухват од стране КОЦ-а, зато што се његове слике налазе код великог броја власника, и требало је то све технички припремити како би се овако велика изложба организовала ,каже Никола Стојановић из КОЦ-а. Шишка многи суграђани памте као скитницу и пијанца,а он је био интелигентан човек. Уписао је Правни факултет који није завршио, па онда Ликовну академију али имао је и фото памћење и могао је да одједанпут запамти 100 регистарских таблица , наглашава Стојановић.

Након ове изложбе КОЦ најављује још много културних догађаја до краја овог месеца.

-КОЦ наставља са својим активностима у домену образовања, музике и културе. Доделићемо дипломе ученицима Пчињског и Јабланичког округа  који су освојили награде на републичким такмичењима у организацији КОЦ-а. Затим ћемо доделити дипломе и захвалнице ученицима који су писали по литерарном конкурсу поводом 25 година од Нато бомбардовања, а крајем месеца организоваћемо традиционално „Видовдански концерт“ , најављује Митићева.

 Наши саговорници још једном позивају грађане Врања да прате њихове активности  и подсећају да ће изложба „ Бојом ка свеслободи“ биће отворена до 23.јуна.

Please follow and like us:
Друштво Култура