Изложба монохроматских фотографија

Младе уметнице Сара Поповић и Паулина Алексић су први пут у Врању представиле своју изложбу монохроматских, односно црно – белих фотографија, под називом „Унутрашње чуло“.

Изложбу чине серије фотографија које представљају вид субјективног обликовања чулног искуства. Монохроматске фотографије стварају меланхолични тон и дистанцирају нас од садашњости и времена, дајући ширу слику.

– Нема свака фотографија понаособ конкретно значење, то је наш утисак и нешто што смо ми желеле да пренесемо на вас. Битно је да људи на изложби нису равнодушни. Сваки пут је постојао неки утисак, било позитиван или негативан. Свако је пронашао себе, изложба има јак интуитивни карактер – каже Сара Поповић.

Сара и Паулина се познају из студентских дана, и као две пријатељице, одлучиле су да заједнични ураде изложбу фотографија, јер се обе најбоље изражавају у овој врсти уметности.

– Када смо сагледавале сав материјал који смо имале, схватиле смо да смо и она и ја радиле моногроматске фотографије. То је имало смисла да се повеже у једну изложбу. Тема изложбе није један препознатљив мотив, већ нешто што треба да осетимо, то су осећања која су нас водила и кроз стварање тих фотографија, а и нешто што ми желимо да посматрач доживи у себи – каже Паулина Алексић.

Изложба ће бити отворена до 18. октобра у Галерији Народног Музеја, сваког радног дана до 15 сати.

Please follow and like us:
Култура