Изложба Слађане Недељковић: ‘’Галерија у времену урбаном’’

фото:РТВ Врање

“Галерија у времену урбаном,“ назив је изложбе ликовне уметнице Слађане Недељковић, која је отворена, сходно називу изложбе у кафићу у главној улици у Врању. Пред публиком ће наредне две недеље бити 26 радова ове уметнице.

Шести пут се ова уметница представља врањској публици. Након четири године прекида, које је условила ковид ситуација, представља се са 26 нових радова, рађених комбинованом техником. Управо оно што нам је недостајало у периоду ковида, мотиви су њених слика.

-У жељи да потребу свога бића искаже кроз слике у периоду који је иза нас, а био је за све нас јако тежак. Осим тих нежних слика појавиле су се и слике изненађења слике које су сада свима нама потребне, ту је цар Душан Силни, као енергија, воља, снага и вера у нешто боље. То желим, не само за себе него и за свет око себе – рекла је на отварању ликовна уметница Слађана Недељковић.

Године ковида проводили смо у урбаном окружењу, прилично удаљени од природе. Ради се о бунту и жељи уметнице да буде слободн и енергична, а та енергија коју црпе из природе била је спутана, рекла је на отварању новинарака Данијела Манић.

-Сви смо били у тим неким тренуцима, као и Слађана спутани, затворени. Нисмо могли да видимо све те лепоте. Слађана их је приказала онако како их она види, нека дођу људи и нека виде ове предивне слике, природа, животиње, птице – каже Манићева.

Слађана Недељковић једну од слика поклониће оболелим Врањанкама и позива све уметнике из Врања, да се одазову хуманој акцији.

Please follow and like us:
Култура