Изложени радови са Ликовне колоније

У Галерији Народног универзитета отворена је изложба радова насталих на Интернационалној ликовној колонији. Приказани су радови седам сликара из Македоније, Бугарске, Русије и Србије. Колонију је отворила Гордана Димитријевић, директорка Народног универзитета.

Овогодишњу колонију су чиниле жене, уметнице су гостовале и сликале средином јула месеца. Сликарке су поред стварања уметничких дела имале прилику да упознају историју  и културу града Врања. Поред етно ресторана и врањске кухиње гошће су издвојиле време и за градска купалишта чиме је њихов свеопшти утисак употпуњен.

-Поделила бих са вама да смо дружење од седам дана обогатиле и одласком у манастир Прохор Пчињски. И већина нас до сада није имала прилику да оду тамо. И та атмосфера током трајања колоније је била ванредно лепа и топла. Пожелела бих да свака наредна колонија буде људски присна, богата позитивном енергијом и разменом искуства, каже директорка Универзитета.

 Уметнице су сигурно отишле са лепим утисцима. И колико је та размена енергије била плодотворна показује заједнички рад сликарке Катерине Деспот македонке и Иване Кнежевић из Чачка, наводи Димитријевићева.

За све љубитеље уметности изложба ће бити отворена до 21. септембра.

Култура