Извештај рада општине Владичин Хан

Једном годишње председник општине Владичин Хан, Горан Младеновић са сарадницима, организује конференцију за новинаре како би најавили планове за наредни  период, као и шта је урађено током претходног периода.

Интензивне су биле активности на подручју Владичиног Хана у претходном периоду, речи су председника општине Горана Младеновића. Осим активности на асфалтирању путева у дужини од преко 12 километара, што редовног асфалта, тако и струганог који се по његовим речима, показао као добар облик реконструкције путних праваца.

-Прошле године смо завршили и реконструкцију дечјег вртића „Чаролија“ где смо доградили две собе, за које је издвојено 27 милиона динара. Дакле, ниједно дете неће бити на листи чекања већ ће свако дете на територији општине моћи да се социјализује кроз дечји вртић, истакао је Младеновић.

Реконструисана су и 32 стамбена објекта током протекле године, за шта је невладина организација издвојила 690 хиљада долара, док је општина Владичин Хан издвојила 90 хиљада долара, за радове на стамбеним објектима породица које имају особу са инвалидитетом.

-Најлепша вест која се десила у овој години јесте кућа за Дуњу и Јану, коју смо платили 3 милиона динара. То су деца којима су оба родитеља настрадала у саобраћајној несрећи и њих сада чувају бака и дека, објашњава Младеновић.

За унапређење енергетске ефикасности на територији Владичиног Хана,  121 објекат стекао је услове за промену фасаде, столарије, кровова, за шта је издвојено 45 милиона динара, од чега је 50 процената учешће лица, 25 посто је учешће Министарства за енергетику и 25 посто учешће локалне самоуправе.

-Министарка енергетике је најавила нови пројекат за 2023 годину, локална самоуправа већ ради на припреми документације и средстава. Програм је доста повољнији и биће учешће Министарства за енергетику у процентима од 50 посто, учешће локалне самоуправе 25 посто и физичких лица, рекао је Младеновић.

Пола милијарде динара Министарство енергетике издваја за овај програм. Реконструише се Полицијска станица и она ће бити урађена по стандардима енергетске ефикасности. Договорена је и израда ватрогасне јединице на локацији код петље Владичин Хан на површини од 3 хиљаде квадратних метара.

Please follow and like us:
Друштво