Jавна расправа о Нацрту ЛАП-а за превенцију и борбу против вршњачког насиља

Јавна расправа о ЛАП-у

Одржана је јавна расправа о Нацрту ЛАП-а за превенцију и борбу против вршњачког насиља у сали Начелства у Врању. Расправи су присуствовали сви заинтересовани, као и релевантне институције које чине мрежу за борбу против вршњачког насиља.

Окупили су се представници Града, организација и институција, образовних установа, као и сви заинтересовани за решавање проблема вршњачког насиља. Нацрт Локалног акционог плана за превенцију и борбу против вршњачког насиља је објављен и на сајту Града, а данас је организована и јавна расправа.

-Надам се да неће бити великих измена, с обзиром на то да је  Нацрт плана свеобухватан.  Предвиђене су све мере и све активности по питању превенције за борбу  против вршњачког насиља, јер је превенција најбитнија у деловању и спречавању вршњачког насиља. Верујем да ћемо већ у јуну имати завршену процедуру и тада ће бити усвојен. Са применом би требало да кренемо почетком наредне школске године, рекла је Зорица Јовић, председница Радне групе за борбу против вршњачког насиља.

– И мимо ЛАП-а смо кренули са превентивним деловањем, али сам план ће уоквирити и умрежити све релевантне институције да делујемо јединствено када је у питању вршњачко насиље. Пратимо све датуме, радионице су свеприсутне. Један овакав стратешки документ  је и те како потребан, рекла је Данијела Милосављевић, чланица Радне групе. 

Након јавне расправе биће одржан састанак мреже за превенцију и борбу против вршњачког насиља, а онда се овај важан документ упућује Градском већу и Скупштини на разматрање и усвајање.  

Please follow and like us:
Друштво