Јавни позиви Националне службе за запошљавање

Национална служба за запошљавање 20. фебруара расписала је 13 јавних позива за помоћ послодавцима, незапосленима, особама са инвалидитетом, али и особама за самозапошљавање који се налазе на евиденцији Службе за запошљавање.

Одзив је ове године био највећи до сада, речи су директора филијале Горана Живковића који је био гост наше медијске куће. Послодавци су препознали да могу да искористе услуге Националне службе и мере за запошљавање особа са инвалидитетом, из категорије теже запошљивих, али и студенте и приправнике.

-Када је реч о послодавцима, имамо још слободних места што се тиче обуке на захтев послодавца, стицање практичног знања и то су веома интересантни позиви. Такође је расписан Јавни позив за лица за самозапошљавање, то је за особе које се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и Јавни позив траје до 10. априла, а до сада је конкурисало 130 лица, истиче Горан Живковић директор филијале у Врању.

Актуелан је и програм приправника са средњом стручном спремом, лица која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање и Национална служба рефундира доприносе и њихову зараду послодавцима за рад у трајању од шест месеци.

-Имамо и програм за приправнике са високом стручном спремом, Национална служба такође рефундира послодавцу минималну зараду увећану за 20 посто, услови су исти, лице треба да је на евиденције Националне службе за запошљавање и да има до 30 година живота, са просеком преко 8, објашњава Горан Живковић.

Директор филијале подсећа да је током читаве године актуелан позив за запошљавање особа са инвалидитетом.

Please follow and like us:
Друштво