Портпарол бечке полиције: Верујемо да је на снимку нестала Данка

Бечка полиција затражила је данас по налогу јавног тужиоца Аустрије објављивање нових фотографија на којима се види девојчица која личи на несталу Данку Илић.

Како се наводи у саопштењу полиције налог је издат јер се сумња на отмицу детета и истовремено позивају се сви који познају жене или знају где се оне најаве да се хитно јаве полицији.

Аустријска полиција саопштила је раније данас да породица нестале Данке Илић претпоставља да се на видео-снимку који је настао на трамвајској станици у Бечу налази двогодишња девојчица.

Портпарол бечке полиције Матијас Шустер изјавио је да је након увида у снимке, које је имала родбина нестала Данке Илић (2), врло вероватно да је реч о несталој девојчици и нагласио да је у том циљу полиција данас објавила различите фотографије. Државна криминалистичка полиција у Бечу већ покренула истрагу.

„Имамо веома добар и близак контакт са српским властима везано за девојчицу која је нестала 26. марта. Данас смо по налогу бечког јавног тужилаштва објавили различите слике, на тим снимцима види се мало дете и још две жене. Након увида родбине у тај видео материјал врло је вероватно да је у питању нестала девојчица“, рекао је Шустер за Тањуг.

Како се наводи у саопштењу полиције налог је издат јер се сумња на отмицу детета и истовремено позивају се сви који познају жене или знају где се оне најаве да се хитно јаве полицији. Аустријска полиција саопштила је раније данас, да породица нестале Данке Илић претпоставља да се на видео-снимку који је настао на трамвајској станици у Бечу налази двогодишња девојчица.
„Након што су рођаци нестале девојчице погледали снимке, претпоставили су да је врло вероватно да је реч о девојчици из Србије“, наводи се у саопштењу.

Данка Илић нестала је 26. марта код Бањског Поља у Бору откад траје потрага за њом. За њом је расписана и Интерполова потерница, а због њеног нестанка у Србији је први пут активиран систем „Пронађи ме“.

Please follow and like us:
Хроника