Јоца Ристић: Најтеже је поновити успех

Пехар и повеља Јови Ристићу, спортском раднику Врања

Јоца Ристић по други пут је проглашен за спортског радника Града Врања. Признање му је уручено у склопу обележавања Дана града.

Координатор Фудбалског клуба “Престиж“, Јоца Ристић, не крије задовољство због тога што је изабран за спортског радника Града. Каже да истрајност и рад,  некада и преко онога што мислимо да је наша граница, увек дају резултате, пре или касније. Ово није први пут да је понео ово значајно признање.

-Па најтеже је поновити се, а ја сам се поновио. Хвала свима који су ме и предложили и изабрали. Пуно ми значи, потрудићу се и ове године да будем квалитетан у свом послу и да још више напредујем, истиче Ристић.

Дуга каријера играча, а потом и тренера резултирала је многим успесима, медаљама, титулама. 2017. основао је Школу фудбала “Престиж“, која за кратко време постала најмасовнија на југу Србије. Овде тренутно тренира и игра преко 200 учесника. По две селекције пионира и петлића такмиче се у Првој и Другој лиги Региона Источне Србије.

-Сматрам да су резултати ФК “Престиж“ допринели да добијем ово признање, с обзиром да смо имали одличне резултате са селекцијама пионира и петлића, који су освојили прво место у Другој лиги Региона Источне Србије. Добили смо и на квалитету и на квантитету, и мислим да је као плод свега тога дошло и ово признање, додаје Јоца Ристић.

Јова, познатији као Јоца Ристић рођен је1975. године у Врању. Као играч прошао је све омладинске селекције Динама. Био је и капитен поменутог клуба, први пут са 22 године као један од најмлађих у историји клуба, а други пут 2006. године када је Динамо први пут у својој историји ушао у Прву лигу Србије. Након тога играо је за Врбас, а тренерским позивом почиње да се бави 2006. године. Тренирао је све селекције Динама. Омладинце у квалитетној лиги Србије, био асистент у Првом тиму до 2009. године када је доживео тешку повреду на једном од тренинга. Том приликом изгубио је 70% левог стопала. Од 2010. до 2016. је на месту Координатора Омладинске школе Динамо, а од 2017. води Школу фудбала Престиж. Јова Ристић је 2023. године добио Европску награду “Херој године у Србији“ која се додељује за хуманост, доброчинство и солидарност.

Please follow and like us:
Друштво Спорт