Јоца Ристић, вицешампион конкурса за Хероја године: Тимски рад је најважнији

Јова Ристић, фудбалски тренер и познати хуманитарац из Врања, заузео је друго место на конкурсу за Хероја године 2022. Јова је у Врању познат као Јоца, али и по раду са најмлађим категоријама фудбалера и, не мање важно, по бројним хуманитарним акцијама које годинама уназад спроводи са својим пуленима.

Врањанац Јова Ристић освојио је друго место на конкурсу за Хероја године 2022.

У конкуренцији 172 кандидата из читаве Србије и Републике Српске, Јова је добио 3.434 гласа за учешће у 28 хуманитарних акција, колико је лане организовао заједно са својим малим фудбалерима великог срца.

– Награда ми пуно значи и захвалио бих се свима који су гласали и дали подршку, али и тиму који ме је номиновао, као и свима који су били уз мене свих ових 50 дана колико је трајало гласање – каже Ристић.

Јоца организује акције прикупљања новца за лечење болесне деце и омладине, али и прикупља храну за болесне и старе.

Сарадник је готово свих удружења које се баве хуманитарним радом на овом подручју, а највернији партнери у том раду су му мали фудбалери Школе фудбала „Престиж“, чији је тренер.

– Поред спорта, то ми је ушло у крв, радећи са децом дошао сам на идеју да се бавим хуманитарним и едукативним радом како бих код њих развио свест о квалитетним животним вредностима.

Урадили смо много акција, 28 у прошлој години, неке су биле у центру града, а неке у којима смо носили хуманитарну помоћ у селима Пчињског округа, тако да се склопила лепа прича захваљујући којој сам награђен – наводи Јоца.

Награда је Јоци додељена за хуммана достигнућа у прошлој години, али његов друштвено-користан рад траје много дуже, а можда још важније од тога је што млађим генерацијама преноси да нема ништа важније и лепше од тога да се пружи помоћ ономе коме је потребна.

– Тимски рад је најважнији у животу и децу учимо тимском раду и на терену и ван њега.

То је приоритетни циљ у раду са најмлађима – поручује овај остварени хуманитарац и додаје да ће свакако наставити да децу једнако подучава спортском надметању, фер плеју, али и хуманости и племенитости које нам недостају у савременом животу.

Please follow and like us:
Друштво