Јовановић: Нови Правилник тачно дефинише поступак пројектног суфинансирања

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић изјавио је јуче да нови Правилник о суфинансирању пројеката у области јавног информисања тачно дефинише поступак пројектног суфинансирања којим се највише и бави Закон о јавном информисању и медима.У Правилинику се дефинише изглед образаца, начин бодовања пројеката, начин на који се бирају чланови комисије који одлучују који ће пројекти бити суфинансирани, како се врши евалуација пројеката и многе друге ствари које су битне за процес суфинансирања , рекао је Јовановић  у Националној академији за јавну управу. Овој али и осталим обукама које су организоване претходних дана присуствовали су и запослени у Радио телевизији Врање.

Министар информисања и телекомуникација Михаило Јовановић је рекао  да је Министарство информисања и телекомуникација зато организовало низ обука са представницима локалних самоуправа, али и са представницима новинарских и медијских удружења.

Медијски радници на обуци

-Данас имамо једну такву радионицу или обуку и оно што је битно, то је да је по новом Закону о информисању и медијима, рок за објављивање позива за пројектно суфинансирање је 1. март. Министарство информисања и телекомуникација ће тај рок испоштовати и огласићемо наше позиве 29. фебруара, а позивам и све локалне самоуправе да у том року објаве своје позиве Радионице смо организовали регионално у Новом Саду, Нишу, Београду и Крагујевцу и   за њих је владало велико интересовање а запослени у Министарству информисања и телекомуникација стоје на располагању свим локалним самоуправама у помоћи и припреми оглашавања позива , поручио је Јовановић.

Обука у Националној академији за јавну управу

-У складу са новим законом, пројекти ће се оцењивати по придржавању медија професионалним и етичким стандардима, а то ће потврдити и подаци надлежних органа . Медији ће сада имати обавезу да конкуришу за суфинансирање са садржајем који испуњава услове од јавног интереса , чуло се на скупу.

Please follow and like us:
Друштво