Јовановић реаговао на саопштење Јунајтед групе: „Још један покушај да се обману грађани Србије“

Михаило Јовановић, члан Главног одбора Српске напредне странке, огласио се поводом саопштења Јунајтед групе.

Као члан Главног одбора Српске напредне странке, осећам дужност да се огласим поводом саопштења Јунајтед групе, у којем се наводи да ће из протеста престати са емитовањем политичког маркетинга на својим медијским каналима. Ова одлука је још један у низу покушаја да се обмане грађани Србије, те сматрам да је важно истаћи праву природу онога што ради ова медијска групација. Посебно што се ова одлука доноси управо у дану када Н1 телевизија, која је у власништву Јунајтед групе, емитује филм о Александру Вучићу. Било би тачније и искреније да су рекли да су политички спотови забрањени за СНС, а да Јунајтед група преко свих својих канала наставља са двадесетчетворочасовном уређивачком политиком вређања Александра Вучића.

Јунајтед група се представља као непристрасна медијска кућа, али је очигледно да се њихова одлука искључиво односи на забрану емитовања политичких спотова Српске напредне странке јер је заједничко за све њихове канале да раде на промоцији Драгана Ђиласа и његових политичких савезника, како са леве, тако и са десне политичке стране сцене.

Истовремено, Драган Шолак и Јунајтед група, овом очигледном селективном цензуром, враћају дуг Драгану Ђиласу и осталим политичарима који су пре 2012. године омогућили изградњу пословне империје Јунајтед групе на штету свих грађана Србије.

Да није било политичке подршке Драгана Ђиласа и његових сателита, Драган Шолак никада не би могао ни да сања да ће једног дана постати власник клуба у Премијер лиги.

Зато ме не чуди што је Јунајтед група сада спремна да уради све како би вратила ове политичаре на власт, упркос њиховој штетној прошлој политици која је уништавала Србију све до 2012. године.

У историји вишестраначја Србије, незапамћено је да је једна медијска групација донела овакву одлуку која на овако отворен начин покушава да утиче на политичку сцену у земљи. Овако само потврђују да Јунајтед група није посвећена објективном и непристрасном информисању јавности, већ промоцији искључиво одређених политичких интереса.

Ово је пример демократије, слободе говора и односа према неистомишљеницима када би на власт дошли Драган Ђилас и остали фаворити Јунајтед групе.

Please follow and like us:
Политика