Јовићева: Став и мишљење жена се више поштује

Зорица Јовић заменица градоначелника честитајући 8. март Међународни дан жена, каже да је њихова заступљеност у јавном животу много већа него у претходном периоду а још битније  је да се став и мишљење жена  више уважава. Томе је допринело и само понашање жена, њихово образовање и статус, наглашава Јовићева.

-Што се тиче заступљености жена у јавном животу, наравно да је та ситуација много боља у односу на претходни период. Апсолутно је другачија, односно боља ситуација, што заслугом жена, што заслугом мушкараца који су тренутно на власти. Почевши од председника Републике Александра Вучића који поред себе као најближе сараднице има управо жене, до локалног нивоа, где наш градоначелник за најближе сараднице има такође, жене. Тако треба да буде и у будућем периоду, наравно заслужне су и саме жене, које су се својим образовањем, понашањем избориле за свој статус, истиче Зорица Јовић заменица градоначелника Врања.

О томе каква је родна равноправност на локалном нивоу и колико се жена налази на руководећим местима у нашем граду, заменица Јовић каже:

-Могу да кажем да је на много вишем нивоу него што је то било у периоду од пре три, четири године. Оно што је јако битно јесте да се жене поштују много више, а још битније од тога је да се став и мишљење жена много више уважава. Локална самоуправа, односно град Врање нема проблема са тим  да на директорским местима, на местима чланица Градског већа и оно што нам закон налаже а тиче се броја жена у Скупштини града Врања, односно жена међу одборницима, буду управо жене. Наши стари су знали да кажу да су „жене стуб куће“. Ја бих рекла да тамо где је жена одговорна и стабилна, има за циљ да ради за добробит заједнице, успех је загарантован, речи су заменице градоначелника .

Међусобно уважавање и поштовање мора да постоји, тамо где постоји добра комуникација, резултат је загарантован и најбољи могући, објашњава Јовићева.

Друштво