Јубиларно 100. давање крви

Добровољни давалац крви Ненад Трајковић

Jедини мотив за добровољно давање крви би требало да нам буде хуманост. Добровољни даваоци крви својим чином могу спасити живот превремено рођеној беби, жртвама несрећа, људима са животно угрожавајућим опекотинама, пацијентима током кардиолошких операција, особама којима је извршена трансплатација, као и многим другим . Педесетдвогодишњи Ненад Трајковић из Дрежнице један је од хуманих људи који је крв дао чак 100 пута.

Свака здрава особа у Србији од 18 до 65 година живота може бити давалац крви, али осим доброг здравља потребно је испунити још неке минималне услове. Ова хумана мисија има само један циљ, а то је спашавање људских живота којима добровољни даваоци крви несебично помажу. У разговору са нама Ненад открива своје разлоге зашто то ради и позива све да ако су у прилици то и учине. Почео је да даје крв по препоруци лекара и каже да се осећа одлично. Има крвну крвну- нулту позитивну. Наглашава да је то његов начин да помогне људима, али и болесној деци.

– Први пут сам дао крв одавно јер сам хтео да помажем људима. До сада сам крв дао сто пута и наставићу да дајем, да помогнем људима који су болесни и деци. Свако ко је здрав, може да дође, да да крв и да буде хуман, каже овај хуман човек.

Ненад поручује да крв даје четири пута годишње и да је задовољан. Позива све људе који могу да дају крв да то и учине јер на тај начин могу некоме спасити живот и додаје да нечије мало некоме много значи.

Please follow and like us:
Друштво