Јутарњи програм Телевизије Врање – 18 година са вама

Ових дана навршава се 18 година откако је емитовано прво издање емисије “Дан пред нама“.  Био је то велики искорак за запослене у нашој медијског кући а за гледаоце новина, коју су прижељкивали. Емисија је почињала у 9 а завршавала се у 10 сати и 30 минута, да би већ после два месеца њено емитовање било продужено на два сата. Ослушкујући интересовања наших гледалаца, екипа тадашњег Јутарњег програма, која је у то време радила на емисији, трудила се да квалитетним садржајем привуче велики број гледалаца крај малих екрана. Данас, након скоро две деценије, настављамо са радом на емисији истим темпом али у далеко модернијим и савременијим условима, са циљем  да гледаоцима у преподневним сатима пренесемо све битне информације са нашег подручја.

Јутарњи програм, који је пре 18 година заживео на каналу Радио телевизије Врање био је велики изазов за све нас, који смо са изузетном пажњом и посвећеношћу радили на његовој припреми и реализацији. Руком писане кошуљице првих eмисија , као и трема и узбуђење на какав ће пријем наићи овај нови формат су слике којих се сада, са ове дистанце радо присећамо.

-Као да је јуче било, а прошло је дугих 18 година. Била сам у тој првој гарнитури новинарки, које су припремале и водиле тадашњи Јутарњи програм. Било је то нешто сасвим другачије, велика новина за све нас. До увођења овог телевизијског формата, радила сам као презентер вести и била сам водитељка информативне емисије Дневник, када су се читале вести и најаве за прилоге. Међутим, ово је било нешто потпуно другачије. Вештине говора су долазиле до изражаја. Имала сам велику трему, када је требало да први пут уђем у студио и водим Јутарњи програм. Временом, стичући искуство нестајала је трема, примат је почело да преузима задовољство и уживање у послу. Данас након скоро две деценије рада на овој емисији,  велико је задовољство и привилегија радити је у оваквим условима у каквим је сада радимо, каже уредница Телевизије Врање Лолица Поповић.

Концепција Јутарњег програма била је стандардна, вeћ у првом сату, баш као и данас, смeњивалe су сe најважнијe информацијe, врeмeнска прогноза, извeштаји рeпортeра са улица града, савeти лeкара и сталнe рубрикe. До краја емисије у студију су се смењивали гости који су говорили о актуелним темама. Водитeљке које су радиле Јутарњи програм су се смењивале свакога дана, трудиле су се да изгледају лепо, да имају пријатан глас, правилну дикцију. Из јутра у јутро, све већи број Врањанаца се будио уз наш Јутарњи програм.

Данас, након скоро две деценије са истим жаром, ентузијазмом и посвећеношћу припремамо ову емисију. Дошла су нова ТВ лица, али дружење са гледаоцима наставила су и нека од препознатљивих, која су остала верна овој телевизији више од две деценије.

-Са преко 30 година радног искуства, без лажне скромности, могу да кажем да смо били неприкосновени и остали такви до данашњих дана. Пратили смо све оно што подразумева једна оваква емисија. Некада су такав програм чинили временска прогноза и вести. Сада је Јутарњи програм место окупљања, сусрета, разговора и пружања бројних информација, каже Сузана Спасић дугогодишња новинарка Радио телевизије Врање.

-Претпостављам да је мојим колегама давне 2005.године, када се почињало са Јутарњим програмом било далеко теже, било је пуно изазова као на сваком почетку. Данас је право задовољство бити водитељ на Радио телевизији Врање, с обзиром на све услове које имамо у овом тренутку, с обзиром на овај савремени студио и савремену сценографију. Задовољство је велико и част бити део овог тима и једног оваквог колектива, наглашава новинарка Марија Станковић.

-Као неко ко је одскора у редакција РТВ-а , морам да кажем да ми је изузетна част што радим са колегама који скоро 20 година раде Јутарњи програм на Телевизији Врање. Покупила сам бројна искуства од њих, сазнања, нова познанства и заиста је пријатно радити у оваквом амбијенту. Све колеге које константно раде на припреми и реализацији Јутарњег програма труде се да он буде динамичан, да доведу нове људе и да сви заједно будемо у току са дешавањима, додаје Емилија Радичевић која је у нашој медијској кући непуних годину дана.

Пажљиво бираним и модeрним тeмама, трудимо се да задржимо повeрeњe старe, и освојимо наклоност нeкe новe публикe. Најбољe из Јутарњeг програма наши гледаоци свакоднeвно прате у репризним терминима у оквиру емисије Премотавање као и на Јутјубу.

Пратећи савремене трендове, трудимо се да и у визуелном смислу стојимо раме уз раме са великим телевизијским станицама. Од скора Радио телевизије Врање реализује Јутарњи програм, односно емисију “Дан пред нама“ у потпуно новом руху и из новоопремљеног студија, а наш превасходни циљ је да гледаоцима пружимо што квалитетнији, иновативнији  и садржајнији програм. Студио из кога реализујемо Јутарњи програм је опремљен најсавременијом технологијом и дизајниран да одговори свим захтевима савременог телевизијског програма. Захваљујући  модерној  сценографији и видео зиду импозантних димензија, 2 пута 6 метара, у прилици смо да нашим гледаоцима приуштимо модернији и иновативнији садржај у оквиру Јутарњег програма. Наставићемо тако и убудуће, промене су евидентне, како у садржајном  тако и у визуелном смислу, али то је оно што наши гледаоци очекују од нас. До слeдeћeг рођeндана глeдаоцe и eкипу Јутарњeг програма дeли преко 300 дана и тачно толико пута искрeно изговорeног „Добро јутро“!

Please follow and like us:
Друштво