Како ће Међународни дан младих бити обележен у Врању?

Међународни дан младих обележава се сваке године 12. августа. Лука Трајковић, координатор Канцеларије за младе, најавио нам је шта све припремају за младе поводом овог дана.

Ове године на Међународни дан младих биће одржан концерт на коме ће наступати неколико музичких група и ди џејева из Србије.

– Наступ ће имати група „Кои-кои“, долази и предгрупа из Ниша, а након њих имамо пет ди-џејева. То ће све бити 12. августа од 9 часова у атријуму код сале Окце Млади воле рок, а узевши у обзир да у групи „Кои-кои“ имамо једну нашу Врањанку, сматрамо да је то добра група и да треба да се преставе на Међународном дану младих – каже Трајковић.

Наш саговорник каже да ће Канцеларија за младе радити на побољшању положаја младих и да ће се позабавити и омладинском политиком.

– Наши приоритети су да се унапреди положај младих у свим сегментима, радићемо на побољшању механизама омладинске политике и на реконструкцији Савета за младе. У преговорима смо и за Омладински центар у Врању. Тиме бисмо направили целину и сви механизми омладинске политике би били испуњени, а Врање би се сврстало у првих 10 градова који имају те механизме – објашњава наш саговорник.

Такође, Канцеларија за младе обележиће јула и Светски дан борбе против трговине људима, али у септембру планирају и „Downhill“ рок фестивал у Врању.

Please follow and like us:
Друштво