Како се ради током предстојећих празника?

Пред нама су првомајски празници и као и сваке године, два дана су нерадна будући да је у питању државни празник.  Први мај или међународни празник радничког покрета установљен је далеке 1889. године. Први пут у нашој земљи обележен је 1. маја 1893. године и то великим протесним скуповима у Београду. Међународни празник рада је један од најраспрострањенијих празника на планети и слави се у већини земаља света а ево како ће се радити током празника.

За време првомајских празника, Завод за јавно здравље Врање ће радити по следећем распореду: У понедељак 1. маја, радно време Центра за микробиологију биће од 8 до 12 часова. У уторак 2. маја, антигенско тестирање на присуство коронавируса вршиће се  од 9 до 11 часова.

За време празника рад у Здравственом центру Врање биће организован на следећи начин:У Дому здравља Врање радиће само дежурне службе од 08 до 18 часова и то: Служба за здравствену заштиту одраслих,радника,Школски и Дечји диспанзер, Стоматолошка као и Служба за кућно лечење и негу док ће Служба хитне медицинске помоћи радити 24 часа.

Ковид амбуланта у АТД-у ради за време празника од 07до 20 сати а ковид амбуланте у дечијем и школском диспанзеру од 08 до 18 сати.

Лабораторија  у Дому здравља Врање  радиће за време празника од 08 до14 часова.

На главном вакциналном пункту за време празника радно време ће бити од 09 до 12 часова.

У Општој болници Врање рад је организован по систему дежурстава и радиће се 24 часа, без прекида.

ЈКП “Паркинг сервис” обавештава кориснике својих услуга да, због обележавања Празника рада, неће контролисати и наплаћивати паркирање у зонираним деловима града у понедељак и уторак, 1. и 2. маја.

Јавне гараже и царински терминал током предстојећег празника биће непрекидно отворени  и радиће по уобичајеном систему наплате.

Наплата и контрола паркирања почиње после првомајског празника, од среде, 3.маја.

ЈКП “Комрад” саопштава да ће служба за изношење смећа, пијаца, као и погребна служба радити редовно без прекида. Управа и служба за наплату током празника неће радити.

Please follow and like us:
Друштво