Како се Врањанци штите од вирусних инфекција?

Нагле промене времена, осцилације у температури доводе до развоја разних вирусних и респираторних инфекција. Питали смо наше суграђане на који се начин штите од вируса?

Питали смо суграђане, да ли се плаше нових епидемија, да ли и како штите од вирусних инфекција, обзиром да се налазимо у овом прелазном добу када је кишовито и хладно време. Да ли се разбољевају често и како се штити од респираторних инфекција?

-Не разбољевам се, ваљда је то добро. Нема загађења, а докле ће и како ћемо даље, то не знам.

Да ли се после коронавирусне инфекције, прибојавате неких сличних епидемија?

-Мислим да неће бити више таквих инфекција, иначе тада је било катастрофално, људи су умирали и мислим да је то прошло, речи су нашег суграђанина.

-Ја сам изашао у пензију са 40 година радног стажа и никада нисам био прехлађен. Једем бели лука, попијем ракију ујутру, једем киселе паприке, пијем расоницу. Једем и кисели купус и често га препоручујем и унуки својој, саветује наш суграђанин.

-Знате како, пазим шта једем, углавном једем воће, не дружим се превише, седим код куће. Одем до продавнице и назад, обавезно са собом носим влажне марамице. Потребно је уносити доста воћа и поврћа како би се догурало до 81. године колико имам ја сада, истакла је наша суграђанка.

Врањанци су оптимистични и користе воће и поврће у борби против разних вируса. Саветују да се мање окупљају у затвореном простору, да у редовној исхрани имају воће, као и кисело поврће, како би избегли вирусне и респираторне инфекције.

Please follow and like us:
Друштво