Кампања „На матуру без аутомобила“

В.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја Бранко Стаматовић је у Смедереву, где је, у оквиру кампање „На матуру без аутомобила“, одржана трибина за младе, рекао да годишње око 100 младих узраста од 15 до 30 година изгуби живот у саобраћајним несрећама и указао да су трибине прилика да се разговара са матурантима о безбедном учествовању у саобраћају.

Стаматовић је апеловао на младе и њихове родитеље да организују превоз приликом одласка и повратка са матурске вечери. Он је такође навео да су матуранти млади возачи и да је због тога важно да се са њима разговара о безбедности о саобраћају, о штетним последицама вожње под дејством алкохола, као и ономе што омета пажњу.

-Кампања „На матуру без аутомобила“ је прилика да разговарамо са матурантима о њиховом безбедном учествовању у саобраћају. Апелујемо на све младе, али и на њихове родитеље, да организују превоз до места где се одржава матурскп вече, као и превоз за повратак са матурске вечери, а све са циљем да све потекне у најбољем реду и на безбедан начин, истакао је Стаматовић.

Млади се у ово периоду живота сусрећу са новим изазовима живота и управо из тог разлога причамоса њима о штетним последицама вожње аутомобила под дејством алкохола, истакао је Бранко Стаматовић и додао.

-Шта је то ризик када се прекорачи брзина, шта су то ометачи пажње, шта доноси употреба мобилних телефона у току вожње. Нажалост, годишње у Србији око 100 младих узраста од 15 до 30 година изгуби живот у саобраћајним незгодама, наглашава в.д. директора Агенције за безбедност саобраћаја.

Неискуство за воланом у комбинацији са жељом за доказивањем пред друштвом, младе доводи у ризик, речи су Бранка Стаматовића.

Please follow and like us:
Друштво