Књига „Дневник шоњавка“ најчитанија 

Библиотека „Бора Станковић“ у Врању

На Дечијем одељењу у Библиотеци „Бора Станковић“ стигли су нови дечији наслови. Које књиге су малишани већ задужили и шта је популарно сазнали смо од наше саговорнице библиотекарке, Александре Антић.

За најмлађе љубитеље књига, врањска библиотека је издвојила популарне наслове. Корице књига су илустроване. Занимљиви наслови попунили су полице на Одељењу за децу школског узраста. Деца која воле да читају, имали су прилике да одабране наслове погледају или купе на штандовима бројних издавачких кућа, на недавно одржаном Сајму књига.

-Имамо доста књига и сликовница за млађи школски узраст, али и старије. Деца могу да изаберу у складу са својим интересовањима. Поменула бих аутора Џеф Кини и наслов књиге „Дневник шоњавка“. Деца га радо читају. Џеронимо Стилтон и Теа Стилтон, реч је о популарној серији дечијих књига. Наслов „Бака Гангстер“, аутора Дејвида Валијамса. „Кад су велики писци били деца“, Зорана Милекића. Имамо у понуди две сликовнице, које је Слађан Милошевић, наш суграђанин препевао, каже наша саговорница.

Посебно је читан нови роман Александре Јовановић „Петра је стварно отишла“, намењена старијем школском узрасту. Књига је о пријатељству.

Да се увелико чита и да су се многи наслови већ задужили, потврђује нам Антићева. Нисмо могли многе наслове да забележимо камером, јер су књиге на читању. Поред нових наслова, ту су и лектире које прате школски програм, па деца долазе и због такве литературе.

Please follow and like us:
Друштво Образовање