Књига – најбољи и најјефтинији провод за летњу сезону

На централном градском шеталишту, у току је Салон књига који Народни универзитет у Врању традиционално организује поводом градске славе, Духовског понедељка. Изложена издања су прилагођена свим узрастима, а може се наћи и велики број наслова са сајамским попустима.

Док се у неколико градова у Србији од 9. до 11. јуна одржава Ноћ књиге, када се најновији наслови могу купити са попустима, у Врању током читаве седмице траје Салон књига, који се традиционално одржава поводом градске славе.

Лоши временски услови, са честим кишама, смањили су посету салону, али прави љубитељи књиге имају још времена на посете ову манифестацију посвећену писаној речи.

– Потрудили смо се да се све што је ново у нашем издаваштву, практично све објављено до јучерашњег дана, имамо у понуди. Трудимо се и да имамо књиге за све узрасте, од предшколаца, преко основаца и средњошколаца, као и за све остале – каже Пецо Ристески.

Понуда је разнолика, ту су годинама уназад најчитанији наслови из популарне психологије, класици српске и светске књижевности, приручници, љубавни романи, бојанке, сликовнице и дела за децу.

Ту је неизбежни Борисав Станковић, а у понуди су и књиге савремених врањских аутора, какве су популарни „Врањски речовник“ и недавно објављена збирка прича „Аманет“ Душана Аритоновића.

– Оно што је битно је да смо се потрудили да буде што више едукативних књига, али не школских, већ књига из којих могу да нешто ново науче и деца и родитељи и да се заједно друже са књигом – додаје Ристески.

На штандовима салона књига се могу наћи и актуелна издања, за све узрасте читалаца, док су на целом једном штанду изложене књиге на попусту.

– Имамо преко хиљаду наслова који се могу купити за само 200 динара, без обзира на издавача, жанр или аутора. То је неки наш допринос свим нашим читаоцима и почетку летње сезоне – поручује Пецо Ристески.

Салон књига биће отворен све до недеље, 11. јуна.

Please follow and like us:
Друштво Култура