Књига у рукопису Бранке Марковић пред Врањанцима

Позивница: Књижевно вече Бранке Марковић

У Позоришту’’Бора Станковић’’ у среду биће приређено вече књижевности и лепе писане речи. Одломци из књиге у рукопису, као и најновије књиге Бранке Марковић, биће пред врањском публиком.

Културно-образовни центар у среду, 6. марта, организује Књижевно вече читања одломака из књиге у рукопису књижевнице Бранке Марковић. Реч је о делу “Разговори с мајком“. Биће читани и одломци из књиге “Светионици у нама.“ Почетак је заказан у 19 сати у Малој сали врањског театра.

– Књижевне вечери и та јавна читања су преко потребна свима. Веома је значајно представити се, не само врањској публици, већ уопште публици у Србији. Наиме, пре месец дана ја сам присуствовала једном јавном читању одломака из књиге у рукопису мог рецензента Бранислава Јанковића, који живи и ради у Нишу. Требало би за који месец да изађе из штампе његов роман “Утваре“. Он је организовао то јавно читање одломака, тако да смо ми у публици читали и учествовали у том догађају. Мени се то баш допало, то је изванредна идеја, да ће моја будућа и садашња читалачка публика бити у прилици да види и чује оно што ћу ја понудити у мојој наредној књизи, добићу разне сугестије, критике, примедбе, ја сам неко ко учи читавог живота, волим да ми неко сугерише како би могла да радим на својој књижевности, али и на себи, каже књижевница Бранка Марковић.

Књижевно вече организовано је у сусрет 8. марту.

-То је била нека моја идеја. Нека то буде вече посвећено мајци, жени, као икони, мајци, највећем светионику света и човека, тој жени која преко себе и својих леђа мора да пренесе читав терет човечанства. То вече би требало да буде посвећено и младима који олако схватају бригу својих мајки, родитеља, додаје Бранка Марковић.

На књижевној вечери ће говорити сама ауторка, њени ученици, као и Ана Митић из Културно-образовног центра.

Please follow and like us:
Култура