Књижевници Зоран Пауновић и Бојан Савић Остојић пред врањском публиком

У дворишту Музеј куће ,,Бора Станковић“ врањској публици  вечерас  и сутра ће се представити књижевници Зоран Пауновић и Бојан Савић Остојић, у оквиру програма „Писац у фокусу“.

Првог дана пред врањском публиком Зоран Пауновић говориће о књижевности, односу врхунске књижевности и популарне културе, о музичарима-песницима, најзначајним домаћим и англофоним писцима и њиховим делима.

-Програм „Писац у фокусу“ већ годинама, Библиотека реализује и заиста се трудимо да имамо реномиране госте. У првом делу програма почетком лета и у овом другом делу смо заиста имали пажњу публике и оправдали поверење што се тиче креирања културних програма који се тиче ЈУ Библиотеке „Бора Станковић“. Овог пута главни гост је професор доктор Зоран Пауновић, професор енглеске књижевности, предаје на Филолошком факултету у Београду и Филозофском факултету у Новом Саду. Ради се о врхунском познаваоцу енглеске књижевности, истакао је Зоран Најдић директор ЈУ Библиотека „Бора Станковић“.

У среду, 6. септембра, врањској публици ће се, у истом термину, од 19 часова, представити Бојан Савић Остојић. Песник је, романописац, преводилац са француског језика и певач у бенду “Клот“. Поред три збирке поезије и две збирке фрагмената, нова књига Бојана Савића Остојића која има хибридну форму, користи елементе дневника, путописа, мемоара, романа, под називом Варварин у Европи.

-Сам програм је посвећен младима, на неки начин ће се причати о утицају писане речи на савремену културу. С обзиром да истрајавамо и стално имамо госте из региона који су најнаграђиванији књижевници данашњице, мислим да смо успели и да смо не само привукли публику, већ смо и повећали број корисника, односно читача у нашој Библиотеци, објашњава Најдић.

Разговоре са  гостима модерираће публициста и филозоф Иван Миленковић.

Please follow and like us:
Друштво Култура