Ко је ослобођен плаћања трошкова одржавања гробних места?

Седница Градског већа

Већ тринаести пут састали су се већници Града Врања на седници којом је председавао градоначелник др Слободан Миленковић. На самом почетку, разматрали су Нацрт Одлуке о измени и допуни Одлуке о утврђивању назива улица, тргова и засеока на територији Града Врања, као одговор на захтев  Републичког геодетског завода за ажурирање адресног регистра.

Разматран је Извештај о раду Савета за безбедност саобраћаја на територији Града, где је истакнуто да је за активности Савета у прошлој годину утрошено 16.784.000 динара, а једна од активности је била и подела 620 ауто-седишта.

Разматран је и Програм рада Савета за ову годину, за чију реализацију је планирано 18 милиона динара. Планиране су бројне активности, међу којима и уређење саобраћајне инфраструктуре.

-Уређење пешачког прелаза у зони Гимназије, уређење зоне школе код вртића “Бајка“ и основне школе “1. мај“ Вртогош,  издвојено одељење у селу Давидовац. Уређење саобраћајне инфраструктуре у зонама  Гимназије и вртића “Наше дете“. Уређење саобраћајне инфраструктуре у зонама школа “Радоје Домановић “и Техничка  школа – објашњава пиар већа Данијела Милосављевић.

На овој седници разматран је Локални оперативни план одбране од поплава за воде другог реда у 2024.години, за који је добијена сагласност “Србија воде“. Разматран је и Текст јавног позива за учешће у јавној расправи за Локални акциони план за превенцију и борбу против вршњачког насиља на територији Града за период од 2024-2026. године.  Позив ће бити објављен на сајту Града са Нацртом текста локалног плана од  4. до 18. априла за сугестије и предлоге. Јавна расправа биће одржана 22. априла у сали Начелства.  

Такође, усвојени је Предлог решења о именовању Комисије за доделу средстава за финансирање пројеката из области културе, по конкурсу средствима из буџета града Врања за 2024. годину.

На седници Градског већа усвојена је Одлука о ослобађању трошкова одржавања гробних места за пале борце.

-Једна од првих одлука коју смо донели, једногласно, је ослобађање трошкова одржавања гробних места палих бораца.  Донели смо одлуку да све породице палих бораца на територији Града ослободимо плаћања трошкова за гробна места – каже већница.  

Прихваћени је и Предлог Решења о образовању Организационог одбора манифестације ,,Врањско спортско лето 2024“ и Предлог о продаји производа поводом обележавања ускршњих празника. Продаја се дозвољава на тротоару испред зграде старе Поште, у периоду од 22. априла до 5. маја,  по  цени од 122 динара по метру квадратном. Продаја текстилне робе и остале робе широке потрошње није дозвољена.

Please follow and like us:
Друштво