Коловози влажни, снег обарао стабла, на појединим деоницама обустава саобраћаја

На већини путних праваца I приоритета одржавања коловози су влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметра на територији Ивањице, Косова, Ниша, Новог Пазара, Ужица, Ваљева, Врања.

На државним путевима II и III приоритета одржавања коловози су такође влажни у нижим пределима, снега има местимично у расквашеном стању до пет центиметра на територији Чачка, Ивањице, Колубаре, Косова, Крагујевца, Крушевца, Мачве, Ниша, Новог Пазара, Пожеге, Ужица, Врања, Зајечара.

На појединим деоницама саобраћај је обустављен због проблема изазваних снегом.

До прекида саобраћаја дошло је у самом месту Предејане где је дрво под тежином снега пало и повукло бандеру са кабловима.

Пут је тренутно у прекиду за саобраћај у оба смера. Екипа је на терену, саопштило је ЈП Путеви Србије.

Такође, код места Џеп, дошло је до прекида саобраћаја у оба смера због пада дрвета на коловозу.

На путу Ранутовац – Гложје (Голема река) између због јаких снежних наноса и снега од преко 50 цм, дошло је до прекида саобраћаја у оба смера.

Осим тога, деоница државног пута од Камбелавца до Звоначке бање је у прекиду због снега и дрвећа која су пала на коловоз.

На терену је ангажована механизација на чишћењу дрвећа како би се омогућио пролазак.

Непроходно је и неколико путних праваца III приоритета одржавања.

Прилази зимским туристичким центрима су проходни.

ЈП Путеви Србије саветује возачима да без зимске опреме и ланаца не крећу на пут, а уколико се одлуче на путовање, треба да возе заиста опрезно и пажљиво.

Please follow and like us:
Друштво