Комеморација поводом смрти др Добривоја Стошића

Др Добривоје Стошић

Комеморација поводом смрти др Добривоја Стошића, специјалисте неурологије, који је преминуо у Врању након дуге и исцрпљујуће болести, одржана је у великој сали Дома здравља у Здравственом центру Врање, у присуству породице, колега и пријатеља.

У Здравственом центру Врање др Добривоје Стошић радио је од 24. маја 1984. године као доктор опште медицине у Здравственој амбуланти Тибужде. На пословима лекара на специјализацији неуропсихијатрије је био од 01.07.1988. године, све до пензије, у коју је тек изашао. Смрт га је задесила и пре него да прими прву пензију.

Од њега су се на комеморативном скупу, који је почео минутом ћутања, опростили пријатељи, колеге и сарадници.

– Био је велики човек и радник. Изгарао на свом послу до последњег дана. Колега др Добривоје Стошић је оставио трага у свом послу. Његов образ је максимално чист и нећемо га никад заборавити, рекао је др Саша Ђорђевић, директор Здравственог центра.

– Читав радни век је био радохоличар. Није знао да каже “нећу“ и “не могу“. Одан и савестан човек. Надам се да је на бољем месту сада, да га анђели чувају, да га ништа не боли и да нас чува са неба, опростила се овим речима др Гордана Радојчић, начелница Неурологије.

– Он је за све нас био др Добри. Човек са тихом и мирном природом, дечачким осмехом. Једном лаганом духовитошћу. Човек са лакоћом рада и живљења. Уливао у свима нама мир и стабилност, рекла је др Наташа Стоиљковић, заменица директора Здравственог центра.

– Добри је део Психијатрије. Зато желим у име колектива овог одељења да се захвалим. Неурологија и Психијатрија су тело и душа. Тако смо и функционисали 30 година са колегама са Неурологије и са осталима, обратио се овим речима др Слободан Стаменковић, начелник Психијатрије.

– Сви су нам изашли у сусрет у овом тешком и болном тренутку. Посебно се захваљујем одељењу Неурологије, јер их је Добри сматрао својом другом породицом. До последњег тренутка су његове колеге биле са нама и биле су нам највећа подршка – овим речима се опростила његова супруга, Биљана Стошић.

Др Добривоју Стошићу је био један од омиљених врањских лекара и врхунски стручњак у области медицине. Иза себе је оставио супругу, двоје деце, сина и ћерку.

Please follow and like us:
Друштво