Комеморација поводом смрти др Срђана Тасића

Комеморација поводом смрти др Срђана Тасића специјалисте урологије, који је преминуо после тешке болести у Клиничком центру у Београду у 59-ој години, одржана је у великој сали Дома здравља у Здравственом центру Врање у присуству породице, колега и пријатеља.

Срђан Тасић, специјалиста урологије у Општој болници у Врању, преминуо је у Клиничком центру у Београду у 59. години. Минутом ћутања најпре је одата пошта преминулом доктору, а онда је уследило обраћање колега.

-Породицо, будите срећни у овој жалости зато што сте имали таквог супруга, оца. Ми смо имали колегу коме неизмерно захваљујемо на свему што је учинио за Здравтсвени центар, за међуљудске односе, за онај дух који га је носио и који је имао све време. Жалосно је било у тренутку када смо видели која је дијагноза и поред тога није клонуо духом и поред сазнања о дијагнози, већ се борио до краја. Срђану се захваљујемо као сараднику са којим смо делили и добро и зло. Нека му је вечна слава, речи су др Саше Ђорђевића директора Здравственог центра.

Најближи сарадници и колеге имали су само речи хвале о преминулом лекару Срђану Тасићу. У великој сали Здравственог центра о колеги говорили су др Наташа Стоиљковић и др Јадран Јањић.

– Прерано је да се овакав скуп о теби Тасо одржава, али судбина је одлучила другачије. Били смо другови, цимери, колеге, покушавали смо да урадимо неке ствари, да нешто буде боље, али нажалост ти си отишао раније него што је то требало, емотивне су речи др Јадрана Јањића начелника урологије ЗЦ Врање.

-Кад се овако нешто деси човек не зна да ли је боље да неко оде нагло, без најаве, или да одлази полако, знајући дијагнозу и исход, а да нисте у стању да му помогнете. Таса је био један диван човек, јако пријатан, тих и веома духовит. Пн је увек имао осмех на лицу, кад год би се срели, знали смо да се нашалимо, разменимо неки трач, неку новост и увек смо једно за друго ималисамо лепе речи, истакла је др Наташа Стоиљковић заменица директора Здравственог вентра у Врању.

Др Срђан Тасић рођен је у Врању 1964. године. После основне и средње школе студирао је и завршио медицину у Нишу. Од 1997. године радио је у врањском Здравственом центру. Специјализацију из урологије окончао је у Београду и годинама уназад радио у Служби урологије Опште болнице Врање.

Please follow and like us:
Друштво