„Комрад“ добио донацију од 45 контејнера

Јавно комунално предузеће „Комрад“ из Врања добило је 30 контејнера „звона“ и 15 контејнера за прикупљање стаклене амбалаже, као донацију компаније „Секопак“ из Београда.  Тим поводом, данас је на Тргу Станише Стошића уручена донација и организована акција прикупљања стаклене амбалаже са циљем подизања свести о стварању еколошких навика.

Сви грађани су били у прилици да донесу 5 стаклених амбалажа и у знак захвалности добију симболичан поклон као подстицај за стварање еколошких навика.

-Успели смо да у сарадњи са овом кућом добијемо донацију од 30 ових звона који ће нашим суграђанима користити за одлагање стаклене амбалаже. Имали смо сусрет и у Градској управи где смо разговарали са градоначелником о  томе које су то нове идеје и шта нас очекује од Секопака у наредном периоду. Они су препознали да је Врање град где се може  унапредити свест наших суграђана о стварању еколошких навика , каже директор ЈКП „Комрад“  Зоран Димитријевић.

– Драго ми је да  ЈКП „Комрад“ има добру сарадњу са компанијом Секопак и што сви заједно показујемо да је екологија нешто о чему морамо да причамо. Броји пројекти из области екологије су реализовани и заиста имамо одличну сарадњу са Министарством екологије. Имамо фабрику за пречишћавање отпадних вода, градићемо Регионални центар за управљање отпадом „Метерис“ тако да ће Град Врање имати заокружену еколошку инграструкуту, каже заменик градоначелника Милана Илића. 

-Еколошка свест грађана развијена је на неком проценту од 30 до 35%. Тај број грађана је спреман да одваја смеће и упознат  је са тим шта значи када амбалажни отпад заврши у контејнеру, а шта значи ако заврши у природи. Данас смо организовали једну малу едукативну радионицу за најмлађе грађане Врања да им приближимо значај рециклаже и значај примарне селекције и значај одвајања рециклажног отпада, истиче Виолета Белановић Кокер, генерална директорка Секопака.

Ученици  ОШ „Вук Караџић“ учествовали су у квизу и у радионици на тему амбалаже и лепо се забавили.

– Када рециклирамо онда је свет чистији и ми се осећамо боље зато што живимо у чистом ваздуху, а он је овако загађен, каже нам Нађа Поповић.

-Постоје канте за стакло, за пластику и за папир, додаје Бјанка Богдановић.

Подсећамо, на пијаци Текија ради Откупна станица секундарних сировина, јавног предузећа “Комрад“.  Уз рачун за изношење смећа домаћинства су добила обавештење о откупу секундарних сировина.

Please follow and like us:
Друштво