Коначно: Златокоп добија канализациону мрежу

Почела је изградња примарног фекалног колектора, који ће да обухвати секундарне колекторе из села Ћуковац и Златокоп и спајају се са колектором из села Требешиње, рекао је Марјан Станковић, директор Водовода.

На терену су  велике грађевинске машине, почела је изградња фекалног канализационог вода, на коју се дуго чекало. Правили су је Режијски одбори и нису је направили, кажу мештани, иако су плаћали. То лоше искуство сада је иза њих.

-Никад није касно, само нека почне да завршимо канализацију.

-Коначно, радујем се што ћемо добити канализациону мрежу

-Надамо се да ће сада да буде све у најбољем реду и све похвале за градоначелника. Он то највише организује, кажу мештани.

Директор Водовода Марјан Станковић наводи да су на многим местима у Граду Режијски одбори направили проблеме.  Урадили су како су урадили, али очигледно да није било добро. Кроз пројекат  “Чиста Србија“ сада решавамо све те проблеме, каже Станковић.

-Да испунимо све предуслове,  а то су да се набаве све дозволе, да се направи пројекат, да прође ревизије, техничку контролу, да се не би дешавало оно што се до сада дешавало, опет помињем те Режијске одборе. Овде смо у селу Златокоп, где се ради примарни вод, који ће да обухвати секундарне колекторе који иду из Ћуковца, из Златокопа и спајају  се са колектором из села Требешиње. Дужина вода је пет километара – каже Станковић.

У оквиру капиталног пројекта “Чиста Србија изводе се радови и у Граду и у околним селима и све иде утврђеном динамиком. У Граду је завршено око 70 посто радова, истакао је Станковић.

 

Please follow and like us:
Друштво