Концерт хорова на Тргу Станише Стошића

Хор Музичке школе “Стеван Мокрањац“

Музичка школа “Стеван Мокрањац” приредила је концерт хорова Града Врања на Тргу Станише Стошића поводом 21. јуна, Светског дана музике.

Хор Музичке школе “Стеван Мокрањац“

Вреле летње ноћи, Врањем су одзвањали звуци који су се ширили са Трга Станише Стошића. Чуле су се врањске песме, али и композиције из редовног репертоара хорова Музичке школе.

 -Раније смо овај дан обележавали у својој школи. Одлучили смо да овога пута организација буде већа и да наступа више учесника, каже директорка Музичке школе Тања Близанковски.

-Поносна сам на све генерације и све чланове хорова. Драго ми је што смо на овом месту извели традиционалне песме, као и песме Станише Стошића, рекла је диригентица Александра Савић.

-Мислим да је публика задовољна, имали смо овакав концерт недавно у Позоришту, али чини ми се да је овде атмосфера овде била много лепша, каже Срница Радуловић наставница хармонике.

-Није ми први пут да певам соло, вечерас сам такође певао и верујем да сам испунио очекивања публике, изјавио је након концерта Драган Михајловић најстарији члан Градског мешовитог хора.

Градски мешовити хор

Концерту је присуствовала председница Скупштине Града Врања, Зорица Јовић, већница за информисање, социјална питања и локалну самоуправу, Данијела Милосављевић и други представници локалне самоуправе, као и велики број Врањанаца, љубитеља музике и пријатеља Музичке школе.

Јовић и Милосављевић

Please follow and like us:
Друштво Култура