Конкурс за упис деце у Предшколску установу

Конкурс за упис деце у предшколске установе је у току и траје до 19. маја. О томе који су критеријуми за рангирање деце, колико се деце прима и која деца су у обавези да похађају предшколско, говорила је Наташа Стаменковић из комисије за упис деце из Предшколске установе Наше дете.

Захтеве за упис деце, родитељи могу послати на два начина. Један је преко е-портала и апликације е-вртић, други начин је лично доношење документације у установу.

– У овој радној години се у целодневни боравак уписују деца од шест месеци до поласка у школу. Док у полудневни боравак и припремни предшколски програм треба да се упишу деца рођена од 1. марта 2017. до 29. фебруара 2018. године и она су обавези да похађају предшколско – каже Стаменковићева.

За све родитеље који не упишу дете за време трајања конкурса, биће омогућено и уписивање током целе године.

– Родитељи који се у овом периоду не буду јавили, треба да знају да смо ми ту за њих током целе године ту за пријем документације. Од документације је потребан попуњен захтев за упис, копија извода из матичне књиге рођених и потврда о запослењу родитеља уколико су заинтересовани за целодневни боравак – каже наша саговорница.

Предшколска установа у ситуацији када постоји попуњеност капацитета и великог броја заинтересованих родитеља, има могућности да преусмери родитеља на први следећи најближи вртић када је реч о целодневном боравку.

Please follow and like us:
Образовање