Крећу Сеоске спортске игре у Тибужду

Овогодишње Сеоске спортске игре у организацији Спортског савеза града Врања биће одржане у недељу 14. маја у Тибужду. Чланови пет пријављених екипа ће се надметати у 11 дисциплина, а домаћини су припремили и културно-забавни програм, као и хуманитарну акцију.

ПРИЛОГ: Након две године паузе због пандемије коронавируса, у селима широм Србије се поново организују Сеоске спортске игре.

Манифестацију је 2019. године покренуо Спортски савез Србије са циљем враћања правим вредностима, очувања традиције, како би се сеоско становништво рекреирало и како би се промовисали спорт и фер-плеј.

Од претходних игара, 2020. године у Ћуковцу, порастао је број пријављених екипа, али и број дисциплина, рекао је гостујући у нашем Јутарњем програму председник Спортског савеза града Врања Зоран Стојановић.

– Пријавило се пет екипа у 11 спортских дисциплина: бацање камена с рамена, надвлачење конопца, скакање у џаку, надвлачење штапа, обарање руку, скок у даљ, полигон, одбојка, народно рвање, фудбал и шах – прецизира Стојановић.

Према пропозицијама, свака екипа броји од 15 до 20 чланова, од којих најмање пет треба да буде женских такмичара.

Сеоске спортске игре у Тибужду ће бити отворене у 10 часова, спортска надметања ће трајати до 16 сати, а проглашење победника је заказано за 18 часова.

Након тога, предвиђен је културно-забавни програм, у којем ће учествовати фолклораши, музички састави и диџеј наступ, а биће постављен и штанд за прикупљање хуманитарне помоћи.

– То је замишљено да буде народна светковина. Значи, празник спорта, празник села, празник природе, људи и заједнице.

Овом манифестацијом ми желимо да покажемо да смо сви једно под сунцем – поручује председник врањског Спортског савеза.

Победници игара ће учествовати на регионалним играма, а најбољи од њих ће се пласирати за финалну манифестацију.

Победничка екипа финалног такмичења као главну награду добија изградњу спортског терена у свом селу.

Кровни организатор Сеоских спортских игара је Спортски савез Србије, технички организатор манифестације у Тибужду је Спортски савез града Врања, уз покровитељство и подршку локалне самоуправе.

Please follow and like us:
Спорт