Кретање теретних моторних возила у плавој зони надлежност Урбанизма

Саобраћај

У надлежност Јавног предузећа Урбанизам и изградња Града Врања прешло је администрирање кретања теретних моторних возила у плавој зони. Такође,  ово предузеће спроводи и Јавни конкурс за закуп земљишта за постављање билборда.

Од 19. марта администрирање плаве зоне на територији Града Врања поверено је Урбанизму. Вршење наплате и издавaње решења је од тада у надлежности овог јавног предузећа. Плава зона обухвата централно градско језгро , а решења сe односе на кретање теретних моторна возила  до 3,5 тоне и преко тога.

-Решењем о кретању теретних моторних возила унутар плаве зоне, одређује се временски интервал у коме могу да се крећу теретна моторна возила, која из неког разлога користе плаву зону, за доставу робе или само за транзит. Раније је Градска управа то администрирала, али с обзиром да је Урбанизам  управљач путева на територији града, сада је направљен један природни склоп да то ради Урбанизам – каже Милош Антанасијевић референт у Урбанизму.

На сајту Градске управе и Урбанизма постоји банер преко кога се попуњава захтев за власнике теретних моторних возила. Све је електронски и возачи из целе Србије ту могу да поднесу захтев. Апел је да то и раде, у супротном је саобраћајни прекршај. Циљ је да се растерети или бар временски ограничи кретање теретних моторних возила у самом Граду.

Град Врање је преко Урбанизма расписао и Јавни конкурс за закуп локација за постављање билборда. Расписан је 14. марта и траје 30 дана.

-Искористио бих прилику да позовем све заинтересоване да аплицирају, јер  савремени трендови показују да је реклама битан вид пословања. Постоји 13 локација на приступним саобраћајницама у Граду. Урбанизам тренутно ради план за постављање и других рекламних средстава у складу са прописима, да буду једнобразни и униформисани као у другим градовима, каже Антанасијевић.

Земљиште се даје у закуп на пет година, а од закупца зависи која ће врста реклама бити на билборду,  у складу са законом о оглашавању, истиче Антанасијевић. 

Please follow and like us:
Друштво