Куда на годишњи одмор?

Продаја туристичких аранжмана почела је још у фебруару, иако је прошло доста времена од тада, туристичке агенције и даље продају своје понуде заинтересованим грађанима. Туристичка сезона је почела и док су једни већ на свом одмору, други ишчекују датум свог годишњег одмора. Где ће летовати Врањанци и да ли ће свој заслужени годишњи одмор провести на неком познатом летовалишту или ће летовати у Србији?

Почетак је јуна, полако креће летња сезона и сви планирају где ће на летовање. Тим поводом смо изашли на улице нашег града као би упитали суграђане где планирају одмор и како ће провести летње дане.

-Бака и ја не планирамо летовање ове године, како због наших година, тако због чистоће воде на мору, за коју мислимо да и није тако чиста, речи су нашег старијег суграђанина.

-Ове године, чак не памтим када сам последњи пут био на одмору, када сам био млађи летовао сам у Грчкој, каже наш суграђанин.

-Ове године летујемо у Црној Гори.

На питање, зашто је одабрао Црну Гору, одговара:

-Зато што смо пријатељски народ и већ дужи временски период тамо летујем са породицом, истакао је наш суграђанин.

-Ове године летујем на Пчињи..

Упитана зашто је одабрала Пчињу за летњи одмор, одговара:

-Зато што су ми свекар и свекрва одатле и лепо је кад год одем тамо, лепа је вода и природа, нагласила је наша суграђанка.

-На Власину, мада још увек није сигурно, али вероватно идемо тамо на одмор, казал је наша суграђанка.

-Волео бих да одем било где, важно да одморим јер дуго нисам био на мору, како због повреда и болести. Супруга мало негодује због наших година, али уколико она одустане и дозволи да одем сам, отићи ћу негде на море, искрено је поделио са нама наш суграђанин.

-Ове године идемо у Грчку, тачније у Ставрос, идемо породично, чак осморо нас, додаје наш суграђанин.

Врањанци су дефинитвно подељени када је у питању одредиште њиховог боравка на годишњем одмору. У оптицају су и позната летовалишта, али и околина Пчињског округа. Једно је сигурно, вреле летње дане и ноћи провешће мимо свог места пребивалишта како би напунили батерије за нове радне подухвате који их очекују већ од септембра.

Please follow and like us:
Друштво