Лана Милутиновић награђена за филмострип „Магија другарства“

Учитељ Миомир Дејановић и ученица Лана Милутиновић

Лана Милутиновић ученица четвртог разреда ОШ „Светозар Марковић“ награђена је за филмострип „Магија другарства“ на Међународном конкурсу за дечији кратки видео-филм који организује Дечији културни центар у Београду. Гости нашег Јутарњег програма били су награђена ученица и њен ментор учитељ Миомир Дејановић.

Лана Милутиновић је прво нацртала стрип под називом „Свако дете је једнако важно“ за који је освојила друго место на Међународном конкурсу, а касније се родила идеја да се тај стрип преточи у филм и да то буде спој две уметности, филма и стрипа односно филмострип.

-Дошла сам на идеју тако што сам хтела да сва деца прихвате ону децу која су различита од њих. Наравно да ћу и даље да цртам стрипове, а привукло ме је то што кроз стрипове  лакше учимо – нагласила је Лана.

Лана се бави цртањем стрипова од првог разреда,  а ово је њена 13. награда по реду. Труди се да сви њени стрипови имају неку поруку, а овим  је хтела да поручи својим вршњацима да се друже и са оном децом која су различита.

-Овде се ради о томе да деца која су овако поред нас, али су такорећи невидљива дођу у жижу интересовања. Једна девојчица која је у колицима је све време тужна зато што не може на часу физичког да се укључи са својим другарима. Међутим, њена другарица долази на идеју да се и она укључи тако што остала деца седају на столице и додају се лоптом – додао је учитељ Дејановић.

Учитељ је нагласио да се ближи „Балканска смотра стрипа“ на коме његови ученици традиционално учествују и да се припремају и за овогодишње такмичење.

Please follow and like us:
Образовање