Лепосавић: Протест подршке ухапшеном Небојши Виријевићу

Извор: ТВ Мост

Испред зграде општине Лепосавић одржан протест у знак подршке недавно ухапшеном Небојши Виријевићу. Запослени у предшколској установи „Весело детињство“ из Лешка, чланови породице и велики број грађана, носили транспаренте са натписима „Слобода за Небојшу“, „Имамо ли право гласа“, “Заједно против терора”.

Своје негодовање окупљени су исказали окаченим метама на грудима, прилепљеном траком преко усана и пиштаљкама.

Сви смо свесни да је хапшење Небојше Виријевића политички мотивисано, да се заплаши народ који мирно протестује већ 90 дана, нагласила је Оља Јаснић, директорка ПУ „Весело детињство“.

„Овде смо окупили данас да искажемо незадовољство поводом хапшења нашег колеге Небојше Виријевића. Сви смо ми свесни да је његово хапшење политички мотивисано, да се заплаши овај народ који овде мирно протестује већ 90 дана, због узурпација наше зграде општине која је потребна целокупном становништву Лепосавића и свим институцијама које постоје у овој нашој општини”, рекла је Јаснић.

Поручила је да ће свакога дана бити ту и истрајати у борби за основна људска прва. “Ми смо ту свакога дана и бићемо и даље док господа која су нам узурпирала општину њу не напусте”.

Син унапшеног Небојше, Милош Виријевић, рекао је да је његов отац желео да укаже на репресију над српским становништвом и да подржи своје колеге које су такође подржавале и њега.

„Данас смо овде како би изразили протест, због мог оца Небојше који невин лежи у затвору, а који је приведен пре седам дана. Он је сваког дана био овде у протекла три месеца. Дошао је као и свакога дана, како би изразио незадовољство због напете ситуације и репресије над српским становништвом, да подржи своје колеге које су такође подржавале и њега. На жалост десило се да је пријављен од стране припадника српске националности на вербалној основи, за шта је са правног аспекта немогуће да му буде одређен притвор, али нажалост, тако је како јесте. Политички монтиран процес и нико није крив, док се не утврди да је Србин”, рекао је он.

Додаје да је цела породица је потресена. “Ми ћемо се борити због њега, а он треба да издржи због нас. Имамо сазнања од адвоката да је добро и можемо да га посетимо једном недељно. Породица га је посетила у понедељак у Митровици је и надам се да ће да буде добро”.

Небојша Виријевић ухапшен је 18. августа, по пријави заменика министра за заједнице и повратак Радојице Радомировића због наводних претњи. Небојша је са грађанима протестовао када је Радомировић у зграду општине увео 10-так својих сународника уз образложење да су запослени у локалној самоуправи Лепосавић. Основни суд у Приштини одредио је Небојши Виријевићу притвор до 30 дана.

Please follow and like us:
Политика