Мај је у Врању традиционално месец музике

Концертом Новосадског дувачког квартета вечерас од 20 сати у Позоришту „Бора Станковић“ почиње традиционална културна манифестациjа посвећена уметничкоj музици „Маj месец музике“. Програмом је предвиђено 12 концерата, а последње вечери, организатор манифестације, Музичка школа „Стеван Мокрањац’’ прославиће Дан школе.

Мај је у Врању, месец традиционално посвећен уметничкој музици. Ово jе 23. по реду манифестациjа коjу организуjе Музичка школа „Стеван Мокрањац’’ уз подршку Града и Министарства културе.

На отварању ће наступити НС дувачки квартет, док ће се на наредна два концерта представити гости из Северне Македоније, Трио Џентлмен и Камерни трио.

Програм је састављен да задовољи различите музичке укусе и афинитете, као и да публика има прилику да чује и види наступе разноврсних инструменталиста.

– Посетиоци ће имати прилику да чују звуке трубе, кларинета, флауте, виолине, дакле свих инструмената које имамо у школи, али, вечерас ће публика моћи да чује и звуке обое и фагота, које ми немамо.

Један од конццерата који ће бити јако интересантан је наступ наших хорова.

Концерт ће одржати Мешовити градски хор, Хор Музичке школе, као и Беби хор, а њих све припрема наша колегиница Александра Савић – најављује директорка.

Последњег дана манифестације, 31. маја, такође по традицији, Музичка школа „Стеван Мокрањац“ у Врању ће концертом прославити свој Дан школе.

– Ту ћемо чути све наше награђене ученике који су и ове, као и годинама уназад, били јако успешни на такмичењима.

Наступиће и наш хор, а биће и неких тачака у којима ће свирати и наставници школе.

У сваком случају, представиће се најбољи од најбољих – поручује Тања Близнаковски.

Концерти ће бити одржани на две локације, у сали Позоришта „Бора Станковић“ и у Концертноj сали Музичке школе, са почетком у 20 сати, док ће програм поводом Дана школе бити одржан у свечаној сали Дома војске у Врању.

Улаз на све програме је бесплатан.

Please follow and like us:
Култура