Мај месец музике: Наступ врањске певачке репрезентације

У оквиру манифестације „Мај месец музике“, у сали врањског позоришта изведен је концерт на којем су наступила сва три градска хора. Врањској публици су се представили Градски мешовити хор, беби хор и Хор Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

Најмлађи учесник концерта из Беби хора има три, а најстарији члан Градског мешовитог хора 77 година.

По први пут су наступили на заједничком концерту који је врањској публици представио градску певачку репрезентацију.

Диригенткиња Александра Савић ради са певачима у сва три хора, тако да је иза ње доста припрема и рада.

Припреме су, каже, обављане „у ходу“, јер су у оквиру редовних обавеза, на програму редовно наступи и такмичења.

Градском мешовитом хору је ово други наступ након што је зимус поново оформљен, после две деценије паузе.

Овај хор чине махом некадашњи чланови Хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

– Тако да сам презадовољна, а истовремено и поносна на своју децу која су, до јуче, певала задате композиције, дечје песме и репертоар за такмичења, а сада певају староградске и етно песме, репертоар који смо прилагодили публици да свима буде интересантно и да уживају – каже Александра Савић.

Репертоар Градског мешовитог и Хора Музичке школе „Стеван Мокрањац“ је био састављен, претежно, од традиционалних народних и староградских песама.

– Најмлађи певачи ће, пошто је то својствено деци, а сходно ситуацији и трагичним дешавањима која су иза нас, певати песме о другарству, о породици и другим важним стварима које деца на најлепши могући начин могу да изнесу кроз песму – каже диригенткиња.

Клинцезе и клинци из Беби хора су побрали и највише симпатија и аплауза публике, а пробрани репертоар је наишао на добар пријем свих генерација у сали.

Манифестација „Мај месец музике се наставља у уторак, када је у сали Музичке школе „Стеван Мокрањац“ на програму дипломски концерт флаутисткиње Сара Стојановић.

Please follow and like us:
Култура