Малац генијалац: Реља други на Међународној менталној олимпијади

Школа за менталну аритметику „Малац генијалац“ окупља и учи талентовану децу менталном рачунању. У нашем граду ова школа постоји од 2017. године. На такмичењу у Београду, које је недавно одржано учествовали су и мали генијалци из нашег града.Запаженим резултатом и сјајним другим местом издвојио се Реља Ристић.

Лена Симоновић, Андреј Настасовић, Михајло Додић, Исидора Грујић и Реља Ристић учесници су Међународне олимпијаде у менталном рачунању. На овогодишњем такмичењу десетогодишњи Реља Ристић из Врања освојио је другу награду.

-Ово је јако значајна награда за нашу школицу „Малац генијалац“ , као и за сву децу која су учествовала и за Град наравно. Учествовали смо на Међународној олимпијади у Београду и освојили смо другу награду, пехар и медаљу у брзом рачунању и аритметици, рекао је Јован Стошић учитељ у школи „Малац генијалац“.

-Сви су поносни на мене што сам освојио тако лепу медаљу и пехар, једна је за учествовање, а друга за освојено друго место. Математика је мој омиљени предмет, речи су Реље Ристића награђеног ученика.

Школу „Малац генијалац“ похађају деца узраста од 4 до 12 година. Учитељи са њима у првој години раде сабирање и одузимање, а у другој години множење и дељење и ментално рачунање, где они развијају своје меморијско памћење и концентрацију.

-Деца јако брзо, готово за месец дана науче да сабирају двоцифрене и троцифрене бројеве, такође множење и дељење и јако брзо уочимо успех код талентоване деце, истакао је учитељ школе „Малац генијалац“.

У Београду је 18. јуна одржана Међународна олимпијада у менталном рачунању, осим  Реље Ристића који је освојио  друго место у писаном делу и добио пехар и медаљу, учествовали су и његови другари из школе „Малац генијалац“.

-Било је преко хиљаду деце и ми на абакусу сабирано и делимо, множимо и делимо, каже Исидора Грујић.

-На такмичењу је било много лепо, добили смо медаље. Ја рачунам рукама, објаснио је Михајло Додић учесник на такмичењу.

Мали генијалци су на Међународном такмичењу у менталном рачунању имали да реше 120 задатака за свега 12 минута. Задаци су били тешки, конкуренција је била велика, такмичило се око 1.000 деце, а малишани из Врања успели су да се издвоје својим учешћем и знањем.

Please follow and like us:
Образовање