Марко трчи 1.400 километара кроз пустињу

Фитнес тренер и хуманитарац Марко Николић, Врањанац који већ шест година живи и ради у Кувајту, упустио се у несвакидашњи подухват. Планира да трчећи пређе 1.400 километара мароканске пустиње, како би прикупио средства за лечење болесног дечака. Друштво ће му правити двојица пријатеља на бициклима.

Марку Николићу ово није прва хуманитарна акција. Пре пет година је трчао од Ниша до Атине како би скренуо пажњу и анимирао јавност за помоћ болесној Теодори из Алексинца.

Акција је у потпуности успела, па је овај млади спортиста наставио и недавно свој успон на највиши врх Килиманџара посветио акцији „За наше три“.

Овога пута, своју авантуру је назвао „Маратон за живот“, током којег ће трајати акција прикупљања помоћи за лечење петогодишњег Максима Миленковића који болује од изузетно ретке мутације гена.

– План је да претрчим пустињу зу Мароку у дужини од 1.400 километара, кренућемо од Дахле до Маракеша и то ће трајати 15 до 20 дана. Не размишљам о томе шта све може да се деси, идемо до краја и даћемо све од себе.

Марко наводи да не намерава да одустане, јер жели да цео пут жели да прође само сопственим снагама и тестира своје границе.

Једино друштво и подршка ће му у Мароку бити Марко Перовић и Душан Црнобрња који ће га пратити на бициклима и носити опрему.

Новосађанин Марко Перовић је по професији коуч за лични развој и иначе је посвећен помагању другим особама, а на Николићев позив се одазвао јер му се свидео план и циљ акције.

– Само искуство и сам циљ једног оваквог подухвата је био довољно интересантан за мене и довољно изазован да пристанем.

Желим да га подржим да оствари свој циљ – каже Перовић.

Пратећи оно што ради Марко Николић, Београђанин Душан Црнобрња је и сам осетио жељу да буде део неке овакве акције.

– Одувек су ме занимали изазови где могу да превазилазим своје менталне и физичке границе.

Било је и раније неких акција, али сам увек осећао да морам да урадим нешто велико и да дам свој допринос – наводи Душан.

За један овакав подухват потребна је физичка, али и психичка припрема, кажу наши саговорници, јер услови неће бити нимало лаки.

Целокупан ток акције Марко Николић ће преносити на својим страницама друштвених мрежа.

Please follow and like us:
Друштво