Мартиновић: Слога, мир, толеранција и рад на економском развоју

Фото: РТВ Врање

Министар државне управе и локалне самоуправе и председник Координационог тела Владе Републике Србије за општине Прешево, Бујановац и Медвеђа Александар Мартиновић посетио је Прешево. Повод посете је подела ранчева и школске опреме ђацима првог разреда у овој општини. Министар Мартиновић обишао је и канцеларију Службе Координационог тела у Прешеву.

Уз звуке химне ‘’Боже правде’’ и пригодну приредбу, дочекали су будући прваци, ученици, родитељи и запослени у основној школи ‘’Вук Караџић’’ у Прешеву министра и председника Координационог тела Александра Мартиновића и директора Службе Координационог тела Ненада Митровића.  Школу похађа 120 ученика српске и ромске националности, а ове године придружиће им се још 17- оро првака. Министар Мартиновић доделио је школи 10 лаптоп рачунара,  а ђацима првацима ранчеве и школски прибор.

-Свиђа ми се ранац. Има једнорога и срце. Бићу добар ђак, каже девојчица Нађа.

И основној школи ‘’Абдулах Крашница’’ у селу Миратовац у овој општини, министар Мартиновић доделио је 10 лаптоп рачунара и будућим прваци школски прибор и ранчеве.

За општину Прешево држава је издвојила ове године преко милион и по динара за набавку школског прибора и торби за ђаке прваке, којих је 335. Наког обиласка школа министар и председник Координационог тела Мартиновић и директор Службе Координационог тела Митровић, одржали су састанак са председником општине Прешево Шћипримом Арифијем и његовим сарадницима. Сагласили смо се да све проблеме и сва питања решавамо мирним путем и дијалогом, рекао је након састанка, министар Мартиновић. 

– Водили смо разговор који није био искључиво политички, то је био само један део, а већи део је био посвећен решавању оних проблема са којима се и иначе суочавају локалне самоуправе у Србији. Отворили смо неколико тема. Пре свега, помоћ Прешеву да добије макар једног, а разговарали смо и о три инвеститора, јер је Влада Србије омогућила да општина добије Индустријску зону, површине 13 и по хектара. Разговарали смо, како да заједнички омогућимо да се она стави у функцију. Председник Арифи нас је обавестио да постоје три инвеститора који желе да улажу свој капитал, рекао је Мартиновић.

Недостатак кадрова у оптшини такође ће се фазно решавати, а отварање  Јединственог управног места ће министартсво настојати да исфинансира већ наредне године.

Председник општине Прешево Шћиприм Арифи захвалио се гостима на посети и истакао да је разгоовор био добар.

-Била је реална атмосфера у разговору за проблеме у нашој општини. Сада министар има јаснију слику о Прешеву. Ми желимо да промовишемо мир и стабилност , као и да радимо на побољшању услова за грађане, рекао је Арифи.

Држава неће дозволити да нико буде дискриминисан. Слога, мир, толеранција и рад на економском развоју су теме око којих је постигнута сагласност,  порука је данашње посете.

Please follow and like us:
Друштво