Меморијална утакмица у част Славољубу Антићу – Бубету

Меморијална утакмица у част Славољубу Антићу Бубету

Меморијална утакмица у част прерано преминулом Славољубу Антићу Бубету, одржана је на Градском стадиону у Врању, између ветерана „Рекреатива“ и ОФК „Соко“, где је Славољуб као омладинац играо.

Ред кише, ред сунца и на крају дуга, такав је живот, а тако је данас било и на Градском стадиону, где је одржана прва Меморијална утакмица у част прерано преминулом Славољубу Антићу Бубету, који играо у ОФК “Соко“. Дирљив је био сусрет његових другова, саиграча, колега са његовим родитељима. Иако за све његове ближње потресан, цео догађај је протекао у знаку пијетета према младићу који је, кажу, био добар пријатељ, одговоран колега, заљубљеник у фудбал, али и живот и људе.

-Ово је, колико за нас емотиван догађај, толико и за Бубетове родитеље, ово је најмање што смо могли да учинимо и он је заувек у нашим срцима, каже Марко Ракић, ветеран ОФК “Соко“.

-Идеја је била да одамо почаст нашем другу. Морам да споменем и Цоцета, који је исто био са нама у екипи и мислим да треба да се одржава што дуже, да остане сећање на њих, каже Драган Џикић, ветеран ОФК “Соко“.

Славољуб Антић Бубе преминуо је 2021. године. Био је мастер правник и радио у Основном суду у Врању. Поред свог позива, био је заљубљеник у фудбал и као омладинац играо у ОФК “Соко.“

-Диван дечко, професионалан, лепо васпитан, културан, хуман, ми смо га прерано изгубили. Напустио нас је у својој 36. години. ОФК “Соко“ био је једна проширена породица, имали смо међусобну љубав, поштовање, рекао је некадашњи тренер ОФК “Соко“ Драгољуб Михаjловић.

Организатор утакмице је такође Бубетов саиграч и најбољи пријатељ, Далибор Костић.

-Говорим из срца, из душе која се распада. Само хоћу да се захвалим свима, који су учествовали у припреми утакмице, саиграчима, другарима, свима велико хвала. Надам се да ће ова утакмица да прерасте у турнир и у једну традицију, поручио је Далибор Костић.

Играчи су пред почетак утакмице приредили један леп гест Бубетовим родитељима. Уручен им је дрес и симболични поклони, а Градским стадионом заорила се песма “Ој, Србијо мати.“

-Пуно ми значи све ово, мој син је много волео да игра фудбал, и кад видим његове другове сада доста ми тешко пада, каже Србољуб Антић, отац преминулог младића.

– Прво бих хтела да се свима захвалим који учествују и који су урадили ово да успомена на мога драгога сина живи, јер он је био стварно посебан, додаје мајка Хелена Антић.

Меморијалну утакмицу у част Славољубу Антићу Бубету играли су ветерани клуба  „Рекреатива“ и ОФК „Соко“, а неки бивши играчи дошли су чак из далеке Швајцарске и Шведске да подрже овај догађај.

Иначе, историјат ОФК „Соко“ веже се за 1994. годину, када је владика Пахомије покренуо иницијативу за формирање омладинског фудбалског клуба, а у циљу окупљања деце за верску наставу. Овај клуб забележио је историјске успехе, а круна је било финале кадетског купа Србије са ФК „Црвена звезда“ из Београда, 2000. године. Тада је клуб је био на корак да буде испостава ФК „Олимпијакос“ из Атине. Клуб је освојио 34 пехара широм Србије.

Please follow and like us:
Друштво Спорт