Mеморијални концерт посвећен Драгани Младеновић

Фотографија са Комеморације некадашње професорке Драгане Младеновић

Некадашња професорка клавира у Музичкој школи „Стеван Мокрањац“  Драгана Младеновић, претходне године трагично je настрадала на планинарењу у несрећи која се догодила на месту Виа ферата Горњак код Петровца на Млави. У њену част, колеге и ученици Музичке школе, организују Меморијални концерт посвећен управо њој.

Изненадна вест о трагичној погибији професорке клавира у Музичкој школи „Стеван Мокрањац’’ крајем октобра прошле године, затекла је, не само професоре и ученике ове школе, већ велики број становника Врања, с обзиром на то да је Драгана била дугогодишњи просветни радник и неко ко је својим радом, оставио дубок траг.

-После трагичне смрти наше колегинице  нисмо одржавали концерте, па ни онај традиционални, Новогодишњи концерт. Тада смо на седници одлучили да на дан њеног рођендана, одржимо концерт који ће бити посвећен њој и то ће од ове године бити традиција, истакла је Тања Близнаковски, директорка Музичке школе „Стеван Мокрањац“.

По речима директорке Близнаковски, ово је први у низу концерата, који ће бити организован у част Драгане Ристић Младеновић и традиционално ће се одржавати и наредних година, управо на дан њеног рођења. Ове године у петак, 29. марта са почетком у 19 сати у просторијама Музичке школе „Стеван Мокарањац“ у Врању. С тугом у очима и задршком при помену њеног имена, дирекотрка школе описује некадашњу, дугогодишњу колегиницу.

-Драгана је била један од професора клавира у школи у којој је радила скоро 20 година. Завршила је Академију у Приштини, један временски период је била и директорка школе, у свом раду је била успешна, иза себе има доста републичких и међународних награда. Њени ученици су наставили своја школовања на академијама у држави и иностранству, тако да је иза себе оставила један траг о коме треба причати, речи су Тање Близнаковски.

На Меморијалном концерту, који ће бити посвећен Драгани Ристић Младеновић, учествоваће сви ђаци који су били у класи наставнице Драгане, док ће из осталих класа учествовати по један ученик Средње музичке школе. Концерт ће трајати 60 минута, а почеће у 19 сати, у петак 29. марта у просторијама школе.

Please follow and like us:
Друштво