Mеморијални турнир „Браниоци отаџбине 2023“

Министар унутрашњих послова Братислав Гашић поручио је на отварању меморијалног турнира „Браниоци отаџбине 2023“, који је на Сребрном језеру организовао Полицијски синдикат Србије, да свим браниоцима наше земље дугујемо неизмерну захвалност и да се они никад не смеју заборавити.

„Част ми је што сам позван на свечано отварање још једног меморијалног турнира, посвећеног свим погинулим и рањеним припадницима Министарства унутрашњих послова. Они који су оно највредније – свој живот, дали за нашу земљу или изгубили своје здравље, никада неће бити заборављени, јер управо захваљујући њима, ми данас живимо у Србији каква јесте – земљи мира и стабилности“, рекао је министар Гашић.

Поручио је да браниоцима наше земље дугујемо велико поштовање и дивљење, као и да подржава све активности које осветљавају сени наших хероја и тако их чине незаборавним.

„Њихова храброст и пожртвованост су највредније и свете особине наше полиције које не смеју остати заборављене и незапамћене“, истакао је министар Гашић, захваливши се на урученом признању и захвалници.

Нагласио је да ће Министарство унутрашњих послова остати чувар њихових потомака и породица, јер су и они заувек део велике породице полиције.

„Изузетно ми је драго и наравно да сам поносан на све вас који верно чувате успомене на своје колеге. А саму идеју да се турниром, као здравом активношћу кроз коју ћемо неговати заједништво и тимски дух, сетимо палих и рањених бораца нашег Министарства, свим срцем подржавам. Овим такмичењем на турнирима провешћете на Сребрном језеру лепо време и дружење“, поручио је министар Гашић и подсетио да Министарство унутрашњих послова од скоро у згради има меморијални зид посвећен браниоцима отаџбине.

Председник Полицијског синдиката Србије Вељко Мијаиловић захвалио се свим припадницима МУП-а који су у великом броју дошли да, по други пут, учешћем на турниру обележе сећање на све наше храбре припаднике Министарства унутрашњих послова који су погинули бранећи нашу отаџбину.

„Оно што смо од постојања Полицијског синдиката Србије стално истицали, то је та важна солидарност и да не отргнемо од заборава све људе који су погинули или који су рањени у одбрани наше отаџбине. Ми смо сви једна велика полицијска породица. Сви знате, кад је најтеже, да припадници Министарства унутрашњих послова морају да одговоре на своје задатке, а мени је част што сам један од ратних ветерана који је из срца и срцем бранио своју отаџбину“, рекао је Мијаиловић, захваливши се министру Гашићу и представницима Кабинета министра који су дошли да одају пошту свима који су учествовали у одбрани отаџбине.

Please follow and like us:
Друштво