Месне канцеларије на услузи грађанима за рад у апликацији е-Аграр

Од данас ће стручну помоћ за рад у апликацији е-Аграр, грађани добијати и у месним заједницама и месним канцеларијама. Обезбеђена су три места на територији самог места Врање, а остале су на територији Града.

Места на којима су до сада пољопривредници могли да добију помоћ за рад у апликацији еАграр, а то су стручне службе и Градска упрва пребукирана су. Због великих гужви Градска управа Врања, пружила је могућност грађанима да сву помоћ добију у месним заједницама и канцеларијама. У самом Врању обезбеђена су три места и то месна канцеларија Центар у згради Карингтонка, месна канцеларија Два бреста, испод главне Аутобуске станице и Оџинка.

Пољопривредници могу да дођу. Све је спремно. Рачунарска опрема је ту. Апликација је инсталирана на рачунару. Овде пољопривредни произвођачи могу да затраже помоћ, приликом обнове пољопривредног газдинстава и подношења захтева за подстицаје које нуди Министарство – каже Милован Стошић, радник Градске управе.

Такође пољопривредни произвођачи могу да затраже помоћ за рад у апликацији еАграр и у месним канцеларијама у селима Дубница, Дољи Нерадовац, Тибужде, Бресница, Власе, Големо село  и у Услужном центру Градске општине Врањска Бања, као и да добију савет.

Ко се као пољопривредни произвођач, није пријавио на еАграр то може током целе године, нема рока за то. Једино има рокова за подстицаје које нуди Министарство. Једино што је потребно пољопривредном произвођачу је електорнски сертификат или мобилна апликација на телефону, то ми радимо, додаје Стошић.

За регистрацију је пољопривредном произвођачу потребан мобилни телефон и лична карта. Све канцеларије са овог списка примаће грађане радним данима од 8 до 14 сати.

Please follow and like us:
Друштво Пољопривреда