Мештани Оџинке активни на многим пољима

Након турнира у баскету најављују и „самсијаду“

Активисти Месне заједнице Оџинка организовали су током викенда турнир у баскету за жене и мушкарце.  Ова месна заједница је једна од најактивнијих на територији града по ангажовању и анимирању својих житеља. Након спортске, најављују и једну кулинарску манифестацију, на којој ће се домаћице надметати у припремању самсе.

Начелник Градске управе Врање и мештанин ове месне заједнице Душан Аритоновић каже да је терен недавно уређен за потребе овдашњих мештана, првенствено младих.

– Драго ми је да смо сада на овом игралишту где сам провео значајан део свог детињства и које је у последње време оживело.

Недавно смо уградили рефлекторе како би омогућили младима да се и у вечерњим часовима баве спортом, заменили смо кошаркашку таблу и исцртали терен, тако да све то враћа младе на терен који је нама заиста значајан – каже Аритоновић.

Златко Дошљак, један од организатора турнира, додаје да је циљ да се првенствено млади људи анимирају, извуку из куће и одвоје од телефона и рачунара.

– Турнир смо назвали „Оџинка – република“ и циљ нам је да извучемо младе из кућа, да не седе испред рачунара, већ да буду физички активни.

Одзив је добар, имамо доста пријављених и надам се да ће победити најбољи – каже Дошљак.

Према речима Биљане Крстић, заменице председника Савета МЗ „Оџинка“, ово је само од многих активности које организују предузимљиви мештани ове месне заједнице.

– Познати смо по многим организацијама, управо нам предстоји шеста „самсијада“, имамо традиционалну доделу поклон пакетића за сву децу из Оџинке.

Имаћемо и нашу славу коју славимо сваке године, а након тога и „пихтијаду“ – наводи Биљана Крстић.

Већ у четвртак, 19. октобра, у просторијама Месне заједнице Оџинка биће организована „самсијада“, такмичење у припремању овог надалеко чувеног врањског специјалитета.

– Желимо да се самса сачува од заборава, јер се ово јело спрема само у Врању.

Постоји прича да ниједна Врањанка није могла да се уда ако није умела да направи самсу. То је наш бренд и мислим да морамо да је чувамо – истиче Гордана Станковић, организаторка овог кулинарског надметања.

Она додаје да је позив за такмичење отворен за све заинтересоване домаћице, без обзира да ли живе у овој месној заједници или не и најављује и пратећи културно-забавни програм.

Please follow and like us:
Друштво