Миле Костић, добитник признања “31. јануар“: Касно сам почео, зато ме тек очекује рад

Др Миленковић уручује признање Милету Костићу

Миле Костић Дубница је дугогодишњи стваралац и учесник у културном и јавном животу града Врања. Релативно касно је почео да пише, зато и каже да га тек очекује још доста рада.

Иако је почео да пише у релативно позним годинама, за двадесет година стваралаштва Миле Костић Дубница издао је 12 наслова, што збирки прозе, поезије, кратких прича, пословица и мисли, као и романе. За изванредне резултате у области уметничког стваралаштва додељено му је “Јавно признање 31. јануар“ поводом Дана града.

-Да будем искрен ово ми је велики подстрек за даљи рад и ово је један за мене значајан тренутак, добити овакву престижну награду од Града Врања, мислим све говори, каже Миле Костић Дубница. 

Своју прву књигу “Нећу татка да обрукам“ објавио је 2004. године са препоруком проф. др Момчила Златановића. Уследило је једанаест наслова различитог књижевног жанра. У својим књижевним делима сачувао је од заборава говор Врања и околине, као и обичаје и традицију о којима се претежно говори и пише. Веома је значајан и његов рад на сакупљању и бележењу народних изрека и израза.

-Да будем искрен ја сам можда и касно почео све ово, у мојим педесетим годинама, међутим увек је у мени нешто тињало, зато што сам се од малена бавио песмом, музиком, игром, тако да негде сам се тек осмелио у зрелим годинама, када су осећања за писану реч сазрела у мени и мислим да је и тај почетак за мене био веома значајан, додаје Костић.

Миле Костић Дубница члан је Удружења књижевника Србије, Удружења књижевника Врања, Удружења српских књижевника у Словенији и друштва “Записи“ из Бујановца.

Please follow and like us:
Друштво Култура