Миленковић: Да заједно наставимо да развијамо Врање

Потпредседник Градског одбора СНС у Врању и први на листи „Александар Вучић – Врање не сме да стане“ др Слободан Миленковић, уприличио је у камерној сали Позоришта „Бора Станковић“ сусрет са младима, на којем је говорио о свему што је локална самоуправа учинила за бољи живот првенствено млађих Врањанаца. Такође, било је и речи о будућим пројектима који би требало да, како је рекао, Врање учини градом са перспективом у који ће се враћати они који су га напустили у претходном периоду.

Носилац листе „Александар Вучић – Врање не сме да стане“ за локалне изборе, др Слободан Миленковић“ је на почетку разговора са учесницима скупа открио да је као млад човек, и сам имао дилему да ли да остане у свом граду или га напусти, јер су услови студирања онда били јако тешки.

Када је завршио студије, наша се пред истом дилемом, јер услови за живот нису били нимало лаки.

Ипак, наставио је учење и усавршавање, завршио специјализацију, али се ипак вратио у Врање, град који највише воли.

– И верујте ми, нисам погрешио; наша перспектива је овде, у нашем граду. Наш град је леп и ми морамо сви заједено да учинимо све да он буде лепо место за живот, да га унапређујемо и развијамо, али то можемо само заједнички, јединствено – истакао је Миленковић.

Политички се активирао како би лично учинио нешто да Врање буде боље место за живот, рекао је он и додао да је од тренутка када је изабран за градоначелника, урађено много на развоју града, као што је обнова позоришта и отварање биоскопа, што је био први корак ка враћању друштвеног живота града.

Ипак, још је доста посла како би Врање био град са перспективом за живот младих, указао је Миленковић и позвао саговорнике да остану у свом граду.

– Верујте, било где да одете, треба да кренете изнова и да се сналазите. Најлепше је ту, међу својима, где сте рођени и одрасли, међу својом породицом, окружени својим пријатељима.

Зато вас позивам да, заједно, у наредном периоду следимо политику Александра Вучића и развијамо наш град – поручио је др Слободан Миленковић.

Своје искуство је поделио и мастер историчар Никола Стошић, који је похвалио иницијативу да се разговара са младима и питао који су наредни пројекти које планира градско руководство.

– Ја сам неко који је, као и ви, студирао и одлучио да се врати у наш град. То сам урадио јер сам видео се да наш град развија и иде напред са одговорним руководством – казао је Стошић.

Одговарајући на питање, Миленковић је истакао да је први и најважнији циљ даље појачавање привредне активности и ширење друштвених садржаја у граду, који су атрактивни за младе људе.

То је велики задатак за одговорну власт, имајући у виду да резултати последњег пописа становништва показују забрињавајући пад броја житеља Врања.

– Због тога, ми јесмо завршили позориште и имамо велики број културних садржаја под покровитељством града Врања, али ни то није довољно.

Мора да постоји иницијатива у којима морају да буду укључени, пре свега, млади – истакао је Миленковић.

Учесници скупа су похвалили уређење шеталишта, Градског парка, изградњу игралишта и обнову болнице и школа.

Др Слободан Миленковић је причао о будућим пројектима и указао да је увек било оних који су сумњичави, али оно што је до сада урађено говори да, уз јаку подршку, Врање има шансу да постане перспективно место за живот младих.

Непосредно пре овог скупа, активисти Српске напредне странке и страначки функционери су на градском шеталишту извели акцију разговора са грађанима и поделе флајера.

https://www.youtube.com/watch?v=3-KAW8H0aBY
Please follow and like us:
ИЗБОРИ