Миленковић: Доње Требешиње добија канализациону мрежу

Радови на изградњи канализационе мреже у селу Доње Требешиње

Први на листи за локалне изборе “Александар Вучић-Врање не сме да стане“ доктор Слободан Миленковић, обишао је радове на изградњи канализационе мреже у селу Доње Требешиње у оквиру пројекта “Чиста Србија“.

Звук грађевинских машина ремети јесењу тишину села Доње Требешиње, док напредују радови и по врло лошим временским условима. Негде су на половини радова, а то значи да ово село добија канализациону мрежу, рекао је први на листи за локалне изборе “Александар Вучић-Врање не сме да стане“, доктор Слободан Миленковић.

-Министар Весић је званично отворио радове на изградњи канализационе мреже, преко програма “Чиста Србија“ у дужини од 6 километара и као што знате Град Врање је први Град у Србији где је програм започет. Гради се 142 километра канализационе мреже вредности 70 милиона евра. Од 142 километара канализационе мреже, две трећине се односи на сеоске средине, односно на сва она села која су повезана на колектор за Фабрику за пречишћавање отпадних вода. То је политика Српске напредне странке, уједначени приступ и уједначени развој, како Града, приградских средина, тако и сеоских, на чему инсистира председник Вучић, да се уреди комунална инфраструктура, јер је то један од предуслова за останак становништва на селу. Село је најбитније за Србију,  да оно живи, а истовремено да је оно и храни – каже Миленковић.

У разговору са мештанима, сазнали смо да им је следећи приоритет здрава пијаћа вода, која је дошла до села Златокоп. Већ смо кренули у израду пројектно – техничке документације, да би били спремни за нови Програм, који је најавио министар Весић, који ће финансирати Влада Србије, истакао је Миленковић.

Please follow and like us:
Друштво